Home / Blog / Verlichting trends & stijl inspiratie / Bamboe lampen

Bamboe lampen

Door Lamp ​verlichting Online - op 21-03-2019
Bamboe lampen

Als je het hele jaar door een zomers gevoel in huis wilt hebben, dan zijn bamboe lampen hier een uitstekend hulpmiddel voor. Deze lampen geven namelijk door het materiaal meteen het gevoel alsof je midden in de zomer zit. En wie wilt dat nu niet?!

Geschikt voor sfeerverlichting

Bamboe is een prachtig materiaal voor sfeerverlichting. Bamboe lampen zijn licht en zorgen voor een unieke uitstraling en zijn tegenwoordig echte design lampen. Er bestaan vloerlampen, hanglampen, tafellampen, plafondlampen en bureaulampen die gemaakt zijn van bamboe. Je hebt dus echt veel toepassingsmogelijkheden en kunt alle kanten op met deze verlichting. Het staat dan ook bijna overal prachtig bij.

Verschillende kleuren en mogelijkheden

Wie denkt dat een bamboe lamp alleen maar verkrijgbaar is in de standaard bamboe kleur, heeft het mis. Een lamp van bamboe kan namelijk in verschillende kleuren worden geleverd. Bij veel aanbieders kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om bamboe in het zwart te krijgen. Je kunt er ook nog altijd zelf voor kiezen om de lamp in een andere kleur te spuiten of te lakken. Dit is geen enkel probleem en kun je makkelijk zelf doen.

Bamboe groeit zeer snel en heeft alleen zonlicht nodig om te kunnen groeien. De plant maakt zelf een antibacteriële stof aan waardoor er geen bestrijdingsmiddelen nodig zijn tijdens de groei. Bamboe is de snelst groeiende plant omdat deze buitengewoon veel water kan opnemen door de bijzondere structuur van holle vezels. Een bamboe lamp is dus niet alleen mooi, maar bovendien ook nog eens vriendelijk voor het milieu.

Tip: Lees ook Hanglampen hebben voor- en nadelen.

Een lamp van bamboe is sterk

Bamboe is sterk materiaal dat tegen een stootje kan. Omdat een vloerlamp of een lage hanglamp nog wel eens een stootje te verduren krijgt, is dit een zeer goede eigenschap. Zo hoef jij je geen zorgen te maken dat jouw bamboe lamp door het minste of geringste al kapot gaat. Bamboehout wordt bijna altijd in bewerkte vorm toegepast. De bewerking van bamboe bestaat uit het maken van stroken bamboe die dan vervolgens verwerkt kunnen worden. Bij een lamp van bamboe worden deze meestal in een bepaald patroon in elkaar gevlochten.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp ​verlichting Online Lamp ​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken