De voordelen van sensorlampen

Door Lamp​verlichting Online - op 30-12-2020
De voordelen van sensorlampen

Vandaag de dag heeft bijna iedere gerenommeerde producent van verlichting een sensorlampenreeks in zijn aanbod van lampen zitten. Dit zijn onder andere de bekende buitenlampen met bewegingsmelder in het armatuur of de lampen in grote vergaderzalen. Vroeger werden de sensoren meer gebruikt voor decoratieve designs. Tegenwoordig hebben ze echter een echte functie en wordt de functionaliteit en het ontwerp mooi gecombineerd. Wij leggen hier de voordelen van sensorlampen uit.

Veilig en gemakkelijk gebruik van een sensorlamp

Het gebruik van sensorverlichting zorgt ervoor dat jij op een aangename manier thuiskomt. De buitenlamp met sensor zorgt er ook voor dat je een veilig gevoel hebt. Dit komt doordat de voorkant van je huis, de oprit en het tuinpad goed verlicht zullen zijn. Eén van de voordelen van sensorlampen is dat ze voorzien zijn van infrarood sensoren. Deze zien bewegingen en zullen zichzelf aanzetten. Wanneer er na een tijdje geen beweging meer te detecteren is, zal de lamp zichzelf weer uitschakelen.

Tijd en schemering zijn aanpasbaar

Een lamp met sensor kan compleet ingesteld worden naar eigen wensen. Zo kan de tijd dat de lamp brandt ingesteld worden. Je kunt kiezen om de lamp enkele seconden tot een aantal minuten te laten branden. Hierdoor krijg je bij thuiskomst een goed zicht op de deur en zie je precies waar je sleutels zijn. Een van de andere voordelen van sensorlampen is het laag houden van onnodige kosten. Doordat de lamp na een bepaalde tijd weer uit zal schakelen zul jij stroom besparen.

Overdag heb je natuurlijk geen licht nodig. Om te voorkomen dat deze lampen in de schemer aanspringen, kun je bij de meeste lampen een stelknop instellen. Op deze manier stel je de detectie van dag en nacht bij en zal de lamp met sensor alleen in de avond en nacht inschakelen.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp​verlichting Online Lamp​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken