Home / Blog / Tips & advies voor binnenverlichting / Gebruik van LED verlichting in huis. Een advies voor elke kamer

Gebruik van LED verlichting in huis. Een advies voor elke kamer

Door Lamp ​verlichting Online - op 25-03-2019
Gebruik van LED verlichting in huis. Een advies voor elke kamer

Het vinden van de juiste led verlichting kan erg lastig zijn. Voor elke kamer in huis heb je vaak weer een andere soort led lamp nodig. Wij hebben wat tips en ideeën die je zeker kan meenemen bij het kopen van deze lampen.

Kleurtemperaturen

Bij het kiezen van de juiste led lamp is het belangrijk dat je kijkt naar de kleurtemperatuur van de lamp. Warme kleuren creëren vaak meer sfeer dan bij de koelere kleuren. Kleurtemperaturen van lampen worden aangegeven in het aantal Kelvin.

Het gebruik van led verlichting

Led lampen zijn zuinig, bevatten geen giftige stoffen en gaan 30 keer langer mee dan gloeilampen. Wanneer je voor led lampen kiest, draag je dus niet alleen een steentje bij aan het milieu maar bespaar je ook nog energiekosten. Led verlichting gebruiken is dus een goede keuze!

Led verlichting in huis

Er zijn verschillende soorten led verlichting voor elke ruimte in een huis. Hieronder lichten we per ruimte de juiste verlichting toe.

Slaapkamer

In de slaapkamer wil je natuurlijk een relaxte en kalme sfeer creëren. Dit kan alleen al door de juiste lamp te kiezen. Je kan dan het beste kiezen voor een wat neutralere of warmere led lamp. Wanneer je veel leest in bed, kun je het beste gaan voor een nachtlampje met neutraal licht.

Badkamer

In de badkamer ga je je vaak even opfrissen voordat je ergens naartoe gaat. Het is dan erg fijn als je wat feller en koeler licht hebt, zodat je goed kunt zien hoe je haar of make-up zit. Deze lampen kun je bijvoorbeeld langs de spiegel plaatsen. Je kan er dan altijd nog voor kiezen om aan het plafond een wat warmere lamp te hangen.

Keuken

In de keuken is fel en koel licht vaak ook fijner. Dit houdt je alert en zo is alles goed te zien tijdens het koken. Wanneer je ook je eettafel in de keuken hebt staan, kun je een combinatie maken van koel en warm licht. Plaats boven de eettafel bijvoorbeeld een led lamp met wat warmer licht. Dit creëert een gezellige sfeer tijdens het eten!

Woonkamer

In de woonkamer kun je erg spelen met verschillende led lampen. Wil je een gezellige sfeer creëren? Dan kun je kiezen voor warmer licht. Dit is vaak gezellig bij de zithoek. Heb je nog een tafel in de woonkamer staan waar je vaker aan zit of eet? Dan kun je kiezen voor neutraal licht. Zo zie je zeker genoeg en creëer je alsnog een gezellige sfeer.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp ​verlichting Online Lamp ​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken