Hanglampen hebben voor- en nadelen

Door Lamp​verlichting Online - op 12-07-2017
Hanglampen hebben voor- en nadelen

In vrijwel elk huis is een hanglamp te vinden en dat is geen toeval. Het grootste voordeel van een hanglamp is dat deze geen plek op de grond of op tafel in beslag neemt. Hierdoor houd je meer ruime op tafel over om bijvoorbeeld eten, drinken, kaarsen, planten en andere dingen neer te zetten. Zo creëer je dus bijvoorbeeld voldoende licht op tafel zonder dat je ruimte op tafel verliest. Daarnaast kan een hanglamp natuurlijk ook op andere plekken geplaatst worden dan alleen boven een tafel, echter dient er dan wel rekening te worden gehouden met de hoogte waarop de lamp geplaatst wordt. Doorgaans wordt 75cm boven de tafel aangehouden als normale afstand. Als je dit zou hanteren op een plek waar gelopen wordt, dan loopt iedereen tegen deze lamp aan en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Hanglampen hebben helaas ook nadelen

Een hanglamp ziet er erg mooi uit als deze op de juiste plek hangt. Het grote nadeel van een hanglamp is dat de positie waar deze hangt erg lastig te wijzigen is. Wanneer je bijvoorbeeld een wijziging in je interieur wilt, zul je de hanglamp ook op een andere plek moeten hangen. Dit wordt lastig, aangezien je hier natuurlijk wel stroom moet hebben. Afhankelijk van het soort plafond dat je hebt, kan de stroomkabel makkelijk verlegd worden, echter is dit vaak niet zomaar mogelijk. Dit is het grootste nadeel dat een hanglamp met zich meebrengt.

Hoe vind je de juiste hang lamp?

Allereerst dien je natuurlijk een bepaalde stijl voor ogen te hebben, zoals bijvoorbeeld modern of klassiek. Wanneer je dit bepaald hebt is het tijd om een lamp te gaan zoeken. Dit kan gemakkelijk in deze online vergelijker, waar het aanbod van veel verschillende webshops in een handomdraai te vinden is. Na het bestellen wordt de lamp thuis bezorgd en kun je deze gaan plaatsen. Let er natuurlijk wel op dat de afmetingen goed zijn en je geen lamp besteld die te groot is. Uiteraard dient er ook stroom te zijn op de plek waar jij de hanglamp graag ziet hangen.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp​verlichting Online Lamp​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken