Home / Blog / Tips & advies voor binnenverlichting / Keukenverlichting

Keukenverlichting

Door Lamp ​verlichting Online - op 27-05-2019
Keukenverlichting

De juiste verlichting kan elke kamer een unieke uitstraling geven. We zijn vaak vooral bezig met de verlichting in slaapkamers of de woonkamer. In een ruimte waar je veel doet, zoals in de keuken, zijn we daar wat minder mee bezig. Toch kun je in de keuken juist veel sfeer creëren met de juiste lampen. Wat voor sfeer je wil creëren met een lamp hangt natuurlijk veel af van welke stijl de keuken heeft. Is het interieur modern, klassiek of industrieel? Daar moet je natuurlijk wel rekening mee houden wanneer je een lamp aanschaft. Wij hebben wat tips voor je zodat je wat ideeën krijgt over verschillende lampen die jouw keuken helemaal zullen opfleuren.

Inbouwspots

Wil je geen grote of opvallende lamp, maar wel goed licht? Dan zijn inbouwspots erg handig. Deze lampen kun je inbouwen in het plafond waar je het graag verlicht wilt hebben. Je kan zelf kiezen voor warme of koele spots, die je gewoon met de 'aan' knop kan dimmen.

Hanglampen en kroonluchters

Hanglampen zijn er in alle verschillende soorten, maten en kleuren. Heb je een industriële keuken? Dan is het een must om metalen hanglampen aan te schaffen voor een stoerdere uitstraling. Wanneer je een hoog plafond hebt, kan een kroonluchter erg goed tot zijn recht komen in jouw keuken. Ook deze heb je in verschillende stijlen. Bij een luxe interieur worden klassieke en sierlijke kroonluchters met kristallen gekozen, en bij een wat modernere stijl de simpelere metalen kroonluchters.

Tafellampen

Een tafellamp als keukenverlichting klinkt misschien een beetje gek. Toch kunnen deze lampen veel sfeer creëren in jouw keuken en zullen ze er erg mooi staan. De keuken is vaak het hart van het huis, en je spendeert er vaak veel tijd. Wanneer je een tafellamp in de keuken zet, creëer je een warme gezellige sfeer net als in de woonkamer!

Sculpturale lampen

Wil je graag een bijzondere lamp voor jouw keuken? Dan kun je het beste gaan voor sculpturale lampen. Deze lampen hebben iets unieks en zien er kunstig uit. Ze worden ook vaker speciaal ontworpen of gemaakt voor de klant. De lampen worden van verschillende materialen gemaakt als bijvoorbeeld hout, metaal of glas.

Bron afbeeldingen: Unsplash.com

Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp ​verlichting Online Lamp ​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken