Klassieke lampen blijven nog steeds gewild

Door Lamp​verlichting Online - op 31-05-2017
Klassieke lampen blijven nog steeds gewild

Het grootste voordeel van klassieke verlichting is dat deze nooit 'uit de trend' zal zijn. Deze ouderwetse sfeer zal altijd zijn charme behouden en kan voor een zeer mooi interieur zorgen. Klassieke lampen kenmerken zich voornamelijk door een zeer nostalgische uitstraling met licht dat niet al te fel is, maar juist een warme sfeer met zich meebrengt. Dit is juist het tegenovergestelde van de moderne verlichting, waar het licht vaak wat feller en witter is. Als je er voor kiest om klassieke verlichting te nemen, dan is het aan te raden om dit niet te combineren met moderne lampen.

Wat is de charme van klassieke verlichting?

Klassieke lampen geven een bepaalde rustige sfeer af, waarbij je heerlijk kunt ontspannen. Doordat er doorgaans een wat meer oranje licht wordt afgegeven, ontstaat er een warme sfeer die rust en sereniteit uitstraalt. Het nostalgische uiterlijk werkt hier ook aan mee, waardoor je helemaal tot rust kunt komen in je woonkamer. Er is veel verschillende klassieke verlichting en het is belangrijk om de juiste te kiezen. Zo zijn er lampen met een vrij neutraal uiterlijk, maar ook lampen die volledig versierd zijn. Deze hanglampen hebben dan bijvoorbeeld een lampenkap met een motief in verschillende kleuren. Dit zal echter vaak eerder worden beschreven als ouderwets in plaats van klassiek. Gelukkig zijn er ook veel klassieke lampen zonder ouderwetse motieven, maar wel met de warme uitstraling.

Klassiek of modern?

Doordat klassiek geen trend is, zal dit ook niet zomaar verdwijnen uit onze woonkamers. De warme en nostalgische uitstraling die deze lampen hebben spreekt veel mensen gewoonweg aan. Moderne verlichting daarentegen is juist wat feller, witter en de ontwerpen zijn anders. Deze twee stijlen zijn niet met elkaar te combineren, aangezien ze erg met elkaar vloeken. Wat je wel kunt doen is verschillende stijlen klassieke lampen met elkaar combineren. Terwijl er onderling wel verschil is tussen de verschillende klassieke lampen, passen deze alsnog goed bij elkaar. Vandaar dat het er vaak leuk uitziet als je deze twee stijlen met elkaar combineert.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp​verlichting Online Lamp​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken