Lampen schoonmaken? Handige tips

Door Lamp​verlichting Online - op 16-11-2020
Lampen schoonmaken? Handige tips

Lampen hangen met enige regelmaat op plaatsen waar je niet zo snel en eenvoudig bij kunt. Hierdoor wordt het lampen schoonmaken vaak uitgesteld. In deze blog lees je hoe jij stoflaagjes op je lampen in heel je huis kunt schoonmaken. Een mooie lamp ziet er per slot van rekening een stuk minder uit zodra er een stoflaag op zit!

Lampen schoonmaken - wat moet je weten?

Je kunt lampen schoonmaken op de meest eenvoudige manier, met water en een poetsdoek. Echter dien je wel in je achterhoofd te houden dat water en elektriciteit geen goed huwelijk is. Voordat je aan de slag gaat met het schoonmaken van je lampen is het zodoende dus raadzaam om te checken of de lampen daadwerkelijk uitstaan. Lampen beschikken over tal van verschillende soorten materialen. Daarom geven we je per lampensoort wat bruikbare tips omtrent het lampen poetsen:

  • Bestrijd vuil- en vetlaagjes: Lampen die beschikken over koper, messing of glimmend nikkel zijn gevoelig voor vuil- en vetlaagjes. Wanneer je deze te lang laat zitten kan dit leiden tot aanslag. Een likje metaal- of koperpoets in combinatie met een poetssopje zal ervoor zorgen dat jouw lampen zullen stralen en schijnen als nooit te voren!
  • Daag jezelf uit met een kroonluchter: Een imposante kroonluchter die bestaat uit tal van verschillende lampjes en decoraties is niet altijd even makkelijk schoon te maken. Je kunt kroonluchters het beste benaderen met een microvezeldoek. Maak gebruik van een beetje afwasmiddel en zorg dat kroonluchters weer stralen!
  • De bronzen beschermlaag: Bronzen lampen beschikken vaak over een kleine beschermlaag. Wanneer je deze besluit te gaan schoonmaken met een vochtige doek, wrijf je deze hele beschermlaag weg. Daarom kun je deze lampen het beste onderhouden met een droge doek.

Lifehacks bij lampen poetsen

Het lampen schoonmaken is iets waar veel mensen een hekel aan hebben. Ze vinden dat het vaak teveel tijd of moeite kost. Wij nemen je mee naar een aantal lifehacks op het gebied van lampen poetsen om het jou iets makkelijker te maken! We bespreken de lifehacks hieronder:

  • Glashelder zonder enige moeite: Lampen die beschikken over glazen of kunststof kappen zijn eenvoudig schoon te maken. Ontkoppel ze en doop ze kort in een lauwwarm sopje. Je hoeft ze vervolgens enkel en alleen met een theedoek af te drogen en ze blinken weer als vanouds!
  • Tips voor lampen met stoffen kappen: Stoffen lampenkappen zijn vaak vastgeplakt op binnenzijdes van lampen. Wanneer je deze schoonmaakt met water kan dit leiden tot kringen. Daarom is het raadzaam deze lampen af te stoffen met behulp van een kleding plakroller. Deze roller verwijdert al het stof op en rondom de lamp!

Heb jij na het lezen van deze blog ook zo'n zin om je lampen te poetsen?!


Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp​verlichting Online Lamp​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken