Home / Blog / Verlichting trends & stijl inspiratie / Landelijke lampen

Landelijke lampen

Door Lamp ​verlichting Online - op 03-04-2019
Landelijke lampen

Er zijn lampen in allerlei soorten, maten, kleuren en stijlen. Een van zulke stijlen is een landelijke stijl. Van oorsprong betekent deze uitdrukking wonen in een landelijke omgeving. Denk aan wonen op het platteland of in het bos. Deze stijl straalt dus vooral rust en ontspanning uit. Waar de industriële stijl voor sommigen misschien iets te kil is, maakt de landelijke stijl dit helemaal goed.

Stijl creëren met landelijke lamp

Een landelijke stijl bestaat vaak uit veel hout, sobere kleuren en stoere details. Je kan de landelijke huisstijl overal creëren. Belangrijke kenmerken van deze stijl zijn luxe, privacy, elegantie en ruimtelijkheid.

Lampen zijn erg belangrijk bij het creëren van sfeer, ook bij deze stijl. Het warme licht van de landelijke lampen maakt het interieur nog mooier en rustgevender. De landelijke lamp wordt net als de meubels gemaakt van stoere en robuuste materialen. De materialen die vaak worden gebruikt voor landelijke lampen zijn hout, gietijzer, katoen en linnen. Ook zijn de landelijke lampen vaak versierd. Een lamp in landelijke stijl is vaak bruin, wit, zwart of donkergroen.

Leestip: een tafellamp voor een mooie aankleding.

Assortiment

De landelijke lamp is erg populair geworden en is bij verschillende fysieke winkels en webwinkels te verkrijgen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten als: plafondlampen, hanglampen, wandlampen, tafellampen enzovoorts. De landelijke lamp is niet alleen binnenshuis te vinden. Ook buiten kunnen ze voor sfeer zorgen, zoals een leuke wandlamp langs de deur bijvoorbeeld. Vaak wordt landelijke buitenverlichting meer gezien als handig, terwijl dit net zo goed een mooie siervolle lamp kan zijn. Bekijk ook de trend touwlampen.

Landelijke lampen uitzoeken

Een landelijke stijl kan soms lastig zijn. Er is heel veel keuze en de producten zijn vaak erg divers. Het geheel moet goed en passend zijn, anders verstoor je de rust die het landelijke juist uitstraalt. Met lampen kun je al veel verschil maken. Bij het uitkiezen van een landelijke lamp is het belangrijk dat je let op wat voor soort lamp het is, het materiaal, de kleuren en de versiersels. Mocht je er niet uitkomen kun je altijd om advies vragen bij de winkels of door middel van een interieurstylist.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp ​verlichting Online Lamp ​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken