Oude lampen opknappen

Door Lamp​verlichting Online - op 07-01-2021
Oude lampen opknappen

Iedereen herkent het wel: je bent bezig met de jaarlijkse schoonmaak en komt tal van spullen tegen die zomaar worden weggegooid. Dit is ook vaak het geval bij lampen. Het is namelijk zonde om een lamp die nog werkt weg te gooien. In deze blog staan we stil bij hoe je een oude lamp kunt opknappen!

Waarom een lamp opknappen?

Een oude lamp opknappen kan meerdere doeleinden hebben. Een van de meest voor de hand liggende reden is het besparen van kosten. Er zijn verschillende (online) winkels die honderden euro's vragen voor nieuwe lampen. Met een lamp opknappen kun je dus voldoende geld besparen dat je kunt gebruiken voor andere leuke dingen rondom het huishouden. Zodoende kan een opgeknapte lamp van toegevoegde waarde zijn voor je eigen interieur of verkocht worden.

Creëer een nieuwe look

Een oude lamp opknappen kan ervoor zorgen dat de desbetreffende lamp daarna helemaal niet meer terug te herkennen is. Zo is bijvoorbeeld de industriële lamp een vorm van verlichting dat met name de laatste jaren weer aan populariteit heeft gewonnen. Wanneer je besluit je oude industrielamp op te knappen sla je dus twee vliegen in één klap! Een industriële lamp is namelijk een regelrechte trend op het gebied van aanvulling van het huidige interieur.

Je kunt je lamp opknappen laten uitbesteden of lekker zelf doen. Er zijn verschillende technieken die zorgen voor verschillende looks bij je oude lamp. Wanneer je een oude lamp bijvoorbeeld een industriële look wilt geven is het raadzaam om gebruik te maken van iets wat robuuste materialen in de vorm van hout of metaal in de kleur van zwart of grijs, deze zijn kenmerkend voor de industriële stijl. Wil je liever een lamp die als subtiele accessoire kan dienen? Pak dan eens wat schuurpapier erbij en schuur de van origine robuuste lamp om tot een subtiel en sierlijk accessoire!

Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp​verlichting Online Lamp​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken