Plafonnières waar je geen spijt van krijgt

Door Lamp​verlichting Online - op 12-07-2017
Plafonnières waar je geen spijt van krijgt

Niet iedereen zal weten wat een plafonnière is, vandaar dat dit hier eerst even wordt uitgelegd. In principe is het een plafonlamp, echter is deze niet volledig aan het plafond bevestigd. Er zit een zeer kleine voet tussen de lamp en het plafond. Deze is niet zichtbaar, waardoor het lijkt alsof de volledige lamp aan het plafond vast zit. Een plafonnière is net als een normale grote plafondlamp de hoofdverlichting voor een kamer. Uiteraard kan deze worden aangevuld met allerlei andere lampjes, mocht dit nog nodig zijn. zo kunnen er bijvoorbeeld kleine spotjes of wandlampen worden toegevoegd.

Waarom kiezen voor een plafonnière?

Een plafonnière is eigenlijk een soort kruising van een standaard hanglamp en een spotje. Deze plafondlamp kan overal geplaatst worden en zal nergens in de weg hangen, aangezien de lamp niet zo laag hangt als een normale hanglamp. Daarnaast kun je bij sommige modellen de richting van de lampen aanpassen, waardoor je specifieke gebieden in de kamer van meer licht kunt voorzien, indien dit nodig mocht zijn. Spotjes vallen vaak niet op, maar een plafonnière kan ook een aanvulling zijn voor het interieur, doordat er veel verschillende modellen verkrijgbaar zijn. Zo zijn ze verkrijgbaar in een moderne stijl, maar bijvoorbeeld ook met een meer industrieel uiterlijk.

Duurder dan een gewone plafondlamp?

Een plafonnière is zeker niet duurder dan bijvoorbeeld een hanglamp. De prijs is geheel afhankelijk van het merk en het design. Zo zijn er bijvoorbeeld plafonnières verkrijgbaar voor €20,- of zelfs minder, maar ook voor meer dan tien of zelfs twintig keer zoveel. Het is dus geheel aan jou hoeveel je wilt uitgeven voor een dergelijke lamp. Het is slim om van tevoren een bepaald budget op te stellen en hier niet van af te wijken. Hiermee voorkom je dat je meer uitgeeft dan je eigenlijk wilt.

Gemakkelijk online bestellen

Omdat het aanbod enorm is en het hierdoor al snel lastig kan worden om de juiste lamp te vinden, hebben wij een online vergelijker in het leven geroepen waarmee je gemakkelijk en snel door het aanbod van veel verschillende webshops kunt bladeren. Deze vergelijker is geheel gratis te gebruiken en hiermee hopen we je zoektocht naar de ideale lamp een stuk makkelijker te maken.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp​verlichting Online Lamp​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken