Retro verlichting is helemaal van deze tijd

Door Lamp​verlichting Online - op 01-06-2017
Retro verlichting is helemaal van deze tijd

We horen het maar al te vaak: vroeger was alles beter. Maar is dat ook zo? De verlichting van vroeger is in ieder geval nog steeds immens populair en retro verlichting blijft dan ook sterk in trek. Dit is tevens iets wat we vaker zien, ook bepaalde kledingstijlen van vroeger worden na verloop van tijd weer ineens gedragen. Hetzelfde geldt met retro lampen, echter vallen deze eigenlijk altijd wel in de smaak. Het grote voordeel van veel retro verlichting is dat deze in bijna elk interieur wel past, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de echte klassieke verlichting, waarbij dat niet het geval is.

Wat is retro verlichting?

Eigenlijk is deze variant van verlichting niet te beschrijven in één woord of zin. Het zijn lampen die doorgaans geïnspireerd zijn door de jaren zestig en zeventig, waar dat er veel met felle kleuren werd gewerkt. Tegenwoordig is een retro lamp vaak een mengeling van een moderne en retro input, waardoor er zeer mooie lampen ontstaan. Uit de praktijk is gebleken dat het er erg mooi uitziet als je een modern interieur aanvult met een mooie felle retro lamp. Daarnaast zijn er natuurlijk ook retro lampen in rustige kleuren te krijgen, aangezien niet iedereen van bijvoorbeeld oranje of groen houdt.

Waar we retro verlichting vaak aan kunnen herkennen zijn de ronde lijnen en bolvormige designs. Zoals we al noemden zijn deze vaak in verschillende kleuren beschikbaar, waardoor het nooit saai in huis is als je deze verlichting hebt.

Zijn retro lampen iets voor mij?

Het korte antwoord op deze vraag is ja. Doordat een retro lamp eigenlijk altijd wel goed past binnen je interieur hoeft hier in ieder geval niet over getwijfeld te worden. Dit is ook een van de redenen waarom retro verlichting zo populair is. Als je twijfelt over een of meerdere lampen is het advies simpel: zoek eens rustig in de meest uitgebreide online lampenvergelijker en je vindt geheid de perfecte lamp. Er is zo enorm veel keuze online dat je altijd wel een lamp vindt die perfect aansluit bij je interieur.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp​verlichting Online Lamp​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken