Solar verlichting

Door Lamp​verlichting Online - op 30-11-2020
Solar verlichting

De laatste jaren ligt de focus nadrukkelijk op het milieubewuste aspect en het besparen van kosten. Op het gebied van Solar verlichting zijn er door de jaren heen de nodige misverstanden ontstaan. In deze blog leggen we je uit hoe deze lampen nu precies werken, hoe je ze gebruikt en wat de voor- en nadelen zijn.

Solar verlichting: hoe werkt het precies?

Verlichting in de vorm van Solar wordt gezien als groene energie. De lampen zijn namelijk uitgerust met zonnepanelen. Deze panelen zetten dag- en zonlicht om in energie en slaan deze energie vervolgens weer op in een batterij. De lamp begint te schijnen zodra de ingebouwde schemersensor geactiveerd wordt. Zo schijnt de lamp alleen wanneer de zon ondergaat of het schemerig begint te worden.

Hoe gebruik je Solar lampen?

Wanneer je besluit een dure variant van Solar lampen aan te gaan schaffen, is het raadzaam te kijken of je de oplaadbare batterijen kunt vervangen wanneer het nodig is. Zo is het vervangen van een oplaadbare batterij na een aantal jaren veel voordeliger dan wanneer je een gehele nieuwe lamp moet aanschaffen.

Verder is het raadzaam om deze zonne-energie lampen op te hangen op plekken waar dagelijks de nodige zonuren zijn. Op deze manier kan de batterij het beste opladen en zodoende zal de batterij ook een langere levensduur hebben. De laatste plek waar je deze lamp dus op moet hangen is in de schaduw.

De voor en tegens van de Solarlamp

We bespreken natuurlijk eerst de voordelen van de Solarlamp! Het grootste voordeel is wellicht dat je geen gebruik hoeft te maken van irritante stroomkabels. Daarnaast zijn de zuinige en milieuvriendelijke lampen met Solarlicht verkrijgbaar voor elke soort of maat terras of tuin.

Wanneer we kijken naar de nadelen van de lamp zien we dat de batterij in sommige gevallen toch behoorlijk snel kan verslijten bij gebrek aan zonlicht. De lamp geeft al relatief weinig verlichting, dus wanneer je de lamp op een donkere plek ophangt zul je hier ook de nadelen van ondervinden.

Bekijk hieronder onze favoriete lampen en bestel ze eenvoudig online!

Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp​verlichting Online Lamp​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken