Verlichting voor de babykamer

Door Lamp​verlichting Online - op 14-12-2020
Verlichting voor de babykamer

Jullie verwachten een klein wondertje. Voordat jullie kindje op de wereld gezet wordt, zullen jullie er vast al over nagedacht hebben hoe de babykamer er uit komt te zien. Zo zullen een aantal inrichtingen en indelingen besproken zijn. Als je aan de inrichting denkt, denk je niet alleen aan een ledikant, een commode en een kast maar ook aan vele accessoires. Er zal ook nagedacht moeten worden over welke verlichting in de babykamer gebruikt gaat worden. In deze blog lees je alles over deze verlichting!

De klassieke babykamer verlichting

Wanneer jij op zoek gaat naar lampen voor de babykamer, is het verstandig om jezelf af te vragen of de kamer vooral als doel heeft een babykamer te zijn of juist ook later nog als kinderkamer kan fungeren. Ga jij voor de kinderkamer uitstraling? Dan kun je het beste kiezen voor een klassiekere look. Een goede lamp hiervoor is een schemerlamp waarop een leuk patroon afgebeeld is. Zo zullen kinderen de lamp toch leuk vinden en is de lamp niet gericht tot één levensfase van het kind.

Ga voor creativiteit

Wil jij graag de kamer iets speelser inrichten? Dan kun je ook kiezen voor een moderne en creatieve variant van de babykamer lamp. Denk hierbij aan een tafel- of staanlamp met een grappig motief op de lampenkap. Kinderen zijn ook gek op lampen van hun favoriete tv karakters. Zo kun je bij een babykamer aan verlichting denken in de vorm van Nijntje of hun favoriete Disney karakter. Daarnaast zijn nachtlampjes onmisbaar in een kinderkamer. Kies hier voor een lampje met een modern design of ga juist voor een ludiek lampje in de vorm van bijvoorbeeld een dier.

Verschillende lichtpunten in de kamer

Bij een normale kamer is het handig als er één lichtpunt is die ervoor zorgt dat het licht verspreid wordt. Echter is het bij een babykamer iets anders. Jij hebt namelijk meer verlichting in een babykamer nodig. Dit komt doordat je een kind niet alleen uit bed haalt. Bij de commode zal bijvoorbeeld ook een lichtpunt moeten zijn zodat je goed ziet wat je doet. Je kind goed aankleden is namelijk wel zo handig. Een aantal extra lampen in de babykamer zijn erg handig. Jij hoeft hierdoor de kamer niet compleet te verlichten wanneer je 's nachts je kind even uit bed moet halen om hem of haar te voeden of te verschonen. Wil jij toch liever één lamp gebruiken? Ga dan voor een dimbare lamp. Hierdoor kun je de babykamer met één lamp decoreren en er toch voor zorgen dat je in de nacht niet de lamp op volledige sterkte aan hoeft te zetten.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp​verlichting Online Lamp​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken