Home / Blog / Verlichting trends & stijl inspiratie / Verlichtingtrends 2019

Verlichtingtrends 2019

Door Lamp ​verlichting Online - op 02-01-2019
Verlichtingtrends 2019

Het is koud buiten en de dagen worden steeds korter. Met een strenge winter op komst zijn alle schijnwerpers gericht op de sfeer binnenshuis, de gordijnen gaan steeds vroeger dicht en dan is een beetje extra licht geen overbodige luxe. Maar met welke verlichting zorg je nu voor een sfeervolle woonkamer? Wij zochten voor jou uit welke verlichtingtrends we gaan zien in 2019. Ben jij van plan om je woonkamer te voorzien van sfeervolle verlichting of ben je gewoon benieuwd welke verlichtingtrends we aankomend jaar gaan zien? Lees dan snel verder.

Terug naar de natuur

Wist je dat meer dan de helft van de wereldbevolking in de stad woont? Door onze hectische levensstijl krijgen we met z'n allen steeds meer behoefte aan rust en tijd voor onszelf. We zien daarom dat steeds meer huishoudens een stukje natuur terug in huis halen. Voor de verlichtingtrends van 2019 betekent dit dat we steeds meer armaturen zien in een mix van rijke natuurtinten. Koper, blauw, goud, zwart, zand en groen zijn kleuren die we steeds vaker terugzien. Vooral het combineren van deze kleuren maakt het plaatje compleet.

Koper trend

Terug van weggeweest is de koperkleur. Het industriële karakter van koper komt optimaal tot zijn recht bij het combineren met verschillende natuurlijke tinten. Zo zien we steeds meer lampen in dit materiaal op de markt komen. Koper is makkelijk te combineren met de natuurlijke tinten kobalt blauw en groen die op dit moment hot zijn! Naast het industriële karakter kunnen koperkleurige lampen ook juist een chique sfeer geven aan het interieur. Door de veelzijdigheid van koperkleurige verlichting is dit voor ons absoluut dé verlichtingtrend van 2019.

Industrieel

Bijna niet meer weg te denken als het gaat om de trends in verlichting is de industriële lamp. We zien steeds vaker grote fabriekslampen als sierstuk in woonkamers. Met deze industriële lampen geef je jouw interieur een stoere twist. Daarnaast zijn deze veelal mat kleurige fabriekslampen goed te combineren met de hierboven benoemde verlichtingtrend koper. Sinds de fabriekslamp zijn intreden heeft gedaan als verlichtingtrend van 2019 zien we steeds meer verschillende varianten van deze industriële lamp. Zo hebben kleuren als aluminium, gietijzer en zink ook hun intreden gedaan om de de stoere twist van jouw interieur af te maken. Daarnaast zien we ook steeds vaker de zogenaamde opengewerkte kooilampen om de industriële look aan jouw huiskamer af te maken.

Verlichtingtrend: een creatieve twist

Met het uitgebreide aanbod van te leuke lampen en verlichting is het nogal lastig om een keuze te maken. De oplossing is dichterbij dan je denkt! Want waarom hang je niet gewoon meerdere lampen naast elkaar? Door een aantal verschillende modellen in dezelfde kleur speels aan het plafond te hangen maak jij jouw eigen woonkamer uniek! We zien deze trend steeds vaker terugkomen door gebruik te maken van draadlampen of het combineren van industriële lampen met natuurlijke tinten, maar ook design lampen groeien in populariteit. Ga dus zelf aan de slag met het creëren van jouw unieke sfeerverlichting. Mixen en matchen van verlichting is dé verlichtingstrend voor de creatievelingen onder ons.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp ​verlichting Online Lamp ​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken