Home / webzorg

Webzorg - vergelijk zorgverzekeringen

Een ongeluk of nare gebeurtenis zit in een klein hoekje. Daarom wil je natuurlijk goed en bovendien voldoende verzekerd zijn. Met het grote aanbod aan zorgverzekeraars die allen beweren de voordeligste te zijn, is het niet eenvoudig een keuze te maken. Webzorg biedt je hierbij hulp. Door online je wensen en behoeften op het gebied van zorgverzekeraars in te laten vullen worden alle zorgverzekeraars met elkaar vergeleken. Zo weet je zeker dat je niet onnodig teveel betaalt voor jouw zorg!

De vergelijker

De vergelijker van Webzorg heeft enkel de eerste basisgegevens op het gebied van zorg nodig. Vervolgens zul je binnen enkele seconden weten wat het meest geschikt is op het gebied van zorgverzekeringen, eigen risico's en overige premies.

Soorten zorg

Zorgverzekeringen vallen als het ware onder te verdelen in de zogeheten basisverzekering en een aanvullende verzekering. Webzorg licht beide vormen nader toe:

 • Basisverzekering
  Wanneer je in Nederland woont of werkt dien je verplicht in het bezit te zijn van een basisverzekering. Deze basisverzekering wordt ingericht door de overheid en de verzekeraar dient zich hier vervolgens aan te houden. Zaken als de huisarts, het ziekenhuis of de apotheek zijn doorgaans opgenomen in het basispakket.
 • Aanvullende verzekering
  Een aanvullende verzekering kun je naar eigen wens inrichten. Enkele voorbeelden die hieronder vallen zijn de tandarts of de fysio. Bij het afsluiten van aanvullende verzekeringen is het raadzaam om goed te checken of deze al niet onder je basispakket vallen. Zodoende ben je zeker dat je niet dubbel verzekerd bent en dus dubbel betaalt.

Eigen risico: wat te doen?

Een belangrijk onderdeel waar je altijd rekening mee dient te houden is het bepalen van je eigen risico. Ook hierin heb je twee verschillende soorten, namelijk je verplichte eigen risico en het vrijwillige eigen risico. Webzorg licht beide vormen nader toe:

 • Verplichte eigen risico
  Tegenwoordig is het verplicht om minimaal €385 zelf te betalen wanneer je gebruikmaakt van jouw zorg. Vergoedingen van de aanvullende verzekeringen vallen, net als een bezoek aan de dokter of fysio, buiten je eigen risico. Dit om te voorkomen dat mensen besparen op zorgzame zaken als een tijdelijk tandarts- of doktersbezoek.
 • Vrijwillig eigen risico
  Wanneer je maandelijks kosten wilt besparen kun je ervoor kiezen om je eigen risico op te schroeven naar bijvoorbeeld €500 euro. Echter is het, wanneer je verwacht veel gebruik te gaan maken van zorg (bijvoorbeeld bij een zwangerschap), niet verstandig om een hoog risico te hanteren.