De Do's en Dont's voor slaapkamer verlichting

Door Lamp​verlichting Online - op 10-05-2017
De Do's en Dont's voor slaapkamer verlichting

In deze blog vind je een aantal handige en vooral praktische tips voor het uitzoeken van de perfecte slaapkamer lamp. Doordat je zo veel tijd in je slaapkamer besteed is het erg belangrijk om goede lampen uit te zoeken. Dit kan ook effect hebben op je nachtrust en deze is natuurlijk enorm belangrijk. Wanneer het licht te fel is, kan dit namelijk een effect hebben waardoor je juist langer wakker blijft, terwijl je wel moe bent en graag in slaap wilt vallen. Daarnaast kunnen sommige nachtlampen juist weer een positief effect hebben op de nachtrust.

Nachtlampen zijn niet alleen voor kleine kinderen

Wanneer het over een nachtlamp gaat, wordt er al snel gedacht dat dit alleen iets voor kleine kinderen is, maar niets is minder waar. Veel mensen slapen beter wanneer er iets van licht in de slaapkamer te vinden is. Zo zijn er bijvoorbeeld tafellampen die gedimd kunnen worden en hierdoor gebruikt kunnen worden als nachtlamp. Ook zijn er sfeerlichten, zoals led kaarsen, die prima gebruikt kunnen worden als nachtlamp. Het geflikker van een kaars kan erg rustgevend werken, maar het is natuurlijk gevaarlijk om een kaars aan te steken en vervolgens te gaan slapen. Daarom kunnen de led kaarsen ook prima gebruikt worden als nachtlamp.

Plafondverlichting in de slaapkamer

Naast een eventuele nachtlamp dien je natuurlijk ook gewone verlichting te hebben. Wat er in de woonkamer mooi uitziet is voor een slaapkamer vaak iets te extravagant. Doorgaans wordt er daarom voor een vrij standaard lamp gekozen voor de slaapkamer. De voorkeur gaat vaak uit naar een plafondlamp met een standaard uiterlijk of simpelweg voor spotjes aan het plafond. Deze zorgen meestal voor voldoende licht om de gehele kamer te verlichten, waardoor er verder geen andere lamp nodig is.

Bureaulampen kunnen de ogen minder vermoeid maken

Als je in een donkere ruimte naar een tv of computerscherm aan het kijken bent worden je ogen zeer snel moe. Dit komt doordat er slecht één lichtbron is en je hierop aan het focussen bent. Wanneer je een bureaulamp aanzet is het effect voor de ogen minder hevig en zullen ze minder snel moe worden. Daarnaast is het natuurlijk altijd handig om genoeg licht te hebben als je aan je bureau zit te werken of een boek aan het lezen bent.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp​verlichting Online Lamp​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken