Wat zijn brocante lampen?

Door Lamp​verlichting Online - op 06-06-2017
Wat zijn brocante lampen?

De brocante stijl kan het beste omschreven worden als een romantische stijl met producten die uitstralen er in die ruimte geleefd worden. De oorspronkelijke term betekent rommelmarkt, wat zich dan ook vertaald in producten die er gebruikt uit zien. Wat veel mensen aanspreekt is dat het een bepaalde charme heeft en de producten van alles hebben meegemaakt. Soms zijn de producten zelfs zo verweerd, dat ze opnieuw geverfd dienen te worden of dat er bijvoorbeeld kleine reparaties nodig zijn.

Doordat brocante zo in populariteit is gestegen worden er steeds meer nieuwe producten gemaakt om er uit te zien als brocante. Deze nieuwe variant noemt men ook wel 'nieuw brocante'. Bij een woonkamer met veel brocante spullen mag de juiste verlichting natuurlijk niet ontbreken. Daarom is brocante verlichting populair bij veel mensen.

Hoe zien brocante lampen er uit?

Brocante verlichting kan niet in één bepaald hokje gestopt worden. Lampen die bijvoorbeeld als retro of industrieel kunnen worden gezien, kunnen ook tot de brocante verlichting gerekend worden. Vaak zijn dit de wat oudere lampen in lichte kleuren. Ook kroonluchters passen goed binnen een kamer in de brocante stijl. Een kroonluchter heeft vaak al een ouderwets uiterlijk en past hierdoor feilloos bij een dergelijke kamer. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor kandelaars. De brocante lampen zien er vaak ook gebruikt uit, alsof deze veel hebben meegemaakt. Veel mensen vinden dat dit een lamp karakter geeft en deze hierdoor alleen maar mooier wordt.

Van welk materiaal wordt brocante verlichting gemaakt?

In principe is er geen speciaal materiaal waar brocante echt bekend om staat. Het grootste gedeelte van de brocante lampen wordt gemaakt van metaal, maar er wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt van andere producten, zoals bijvoorbeeld hout. De brocante verlichting wordt vervolgens voorzien van een bepaalde, meestal zachte en lichte, kleur die de lamp echt dat kenmerkende brocante uiterlijk geven. Bezoek de vergelijker van Lampverlichtingonline voor het grootste online aanbod en bekijk de mogelijkheden om een brocante lamp aan te schaffen.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp​verlichting Online Lamp​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken