Woonkamer lampen: de vele mogelijkheden

Door Lamp​verlichting Online - op 02-12-2016
Woonkamer lampen: de vele mogelijkheden

In de zomertijd zul je ze wat minder gebruiken, maar vooral op dagen dat het snel donker wordt, zorgen de juiste woonkamer lampen voor een zeer warme en gezellige sfeer. Je woonkamer zal, op de slaapkamer na, de ruimte zijn die het meeste wordt gebruikt. Doordat je hier veel tijd besteedt is het belangrijk om de juiste sfeer neer te zetten, je wilt je natuurlijk wel echt thuis voelen in je eigen huis.

Kies voor lampen die de kamer aanvullen

Een woonkamer is doorgaans een ruimte met een interessante indeling door de manier waarop het meubilair geplaatst is. Vaak ontstaan hierdoor hoekjes en plekjes die je perfect kunt aanvullen met een mooie woonkamer lamp. Zo kun je bijvoorbeeld dicht bij de zitruimte een vloerlamp neerzetten. Deze schijnt van bovenaf licht op een gewenste plek in huis. Mocht je bijvoorbeeld een boek willen lezen of heb je moeite om het toetsenbord van je laptop te zien? Een goed geplaatste vloerlamp kan dit oplossen. Het grote voordeel is dat je deze gemakkelijk kunt verplaatsen als je bijvoorbeeld je meubilair op een andere plek zet. Met plafondverlichting of een wandlamp is dit niet mogelijk, echter hebben deze natuurlijk weer andere voordelen.

Plafond- of wandlampen voor in de woonkamer

Het is ook belangrijk om voldoende verlichting te hebben boven de eettafel. Veel mensen hebben een tafel in de woonkamer, waar bijvoorbeeld gegeten wordt met speciale gelegenheden. Om deze tafel voldoende te verlichten wordt er vaak gekozen voor plafondverlichting of voor een wandlamp. Een normale plafondlamp kan zeker voldoende licht genereren, maar ziet er wellicht minder mooi uit dan een hanglamp. Doordat er toch een tafel onder staat, kan de lamp lager hangen dan wanneer deze ergens anders in de kamer zou hangen. Hierdoor kun je kiezen uit erg veel prachtige designs om je ruimte op een sfeervolle manier van licht te voorzien.

Een tafellamp mag ook niet ontbreken

Een bijzettafeltje kan een kamer meer tot een geheel maken, net zoals een tafellamp dat voor deze bijzettafel kan doen. Zo kun je bijvoorbeeld een bijzettafel met een boekenplankje nog praktischer maker door er een tafellamp op te plaatsen. Het is hier natuurlijk weer belangrijk om voor een lamp te kiezen die niet alleen praktisch is, maar er ook mooi uitziet. Daarnaast is de prijs natuurlijk ook een belangrijke factor. Gelukkig kun je bij Lampverlichtingonline.nl gemakkelijk de prijzen van woonkamer lampen vergelijken, zodat je geen cent te veel betaald.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp​verlichting Online Lamp​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken