Creëer sfeer met een mooie eetkamerlamp

Door Lamp​verlichting Online - op 17-05-2017
Creëer sfeer met een mooie eetkamerlamp

In de eetkamer kun je vele gezellige middagen en avonden spenderen met vrienden en familie. Wat niet alleen de kamer, maar ook de algehele sfeer op dat moment nog mooier kan maken is een eetkamerlamp. Eetkamerlampen zijn beschikbaar in allerlei varianten, maar onze voorkeur gaat toch uit naar een hanglamp of een wandlamp. De voordelen van beide lampen in de eetkamer worden hier beneden uitgelegd. Wanneer je deze lamp zorgvuldig uitkiest zul je zien dat je lamp een ware aanvulling wordt voor de ruimte, in plaats van een product dat alleen maar ruimte in beslag neemt. Daarnaast moet de belangrijkste eigenschap van de lamp natuurlijk ook niet vergeten worden. De lamp moet natuurlijk wel voldoende licht geven om de kamer of in ieder geval het gewenste deel van de eetkamer te verlichten.

Een hanglamp in de eetkamer

Logischerwijs heb je een tafel met stoelen in je eetkamer, anders wordt het vrij lastig om hier rustig te genieten van je maaltijd. Omdat het prettig is om voldoende licht te hebben kun je er voor kiezen om een tafellamp neer te zetten. Het grote nadeel hiervan is dat deze lamp veel ruimte in beslag neemt en dat je de andere mensen aan tafel wellicht niet meer of in ieder geval minder goed kunt zien. Daarom raden we een hanglamp aan. Deze neemt geen ruimte op tafel in beslag, kan precies in het midden worden gehangen zodat er voldoende licht schijnt en dit ziet er gewoonweg mooier uit.

Wandlampen zijn ook prima eetkamerlampen

Naast de hanglamp is ook de wandlamp een prima oplossing voor in de eetkamer. Het licht komt dan vanaf de zijkant, waardoor er een bepaalde schaduwval ontstaat. Ook dit kan voor een zeer warme sfeer zorgen en natuurlijk ook voor voldoende licht. Het voordeel van een wandlamp is dat je er gemakkelijk meerdere kunt ophangen zonder dat dit er vreemd uitziet of dat ze elkaar in de weg hangen. Zo zul je dus altijd voldoende licht hebben op de plaatsen waar je dit wilt

Eetkamerlampen met dimmers

Een dimbare eetkamerlamp is eigenlijk een onmisbaar iets in de huidige eetkamer. Je kunt gemakkelijk de sfeer bepalen aan de hand van de situatie, waardoor je nooit de plank misslaat. Ben je op zoek naar een intieme sfeer, dan draai je de dimmer simpelweg iets lager en de sfeer is direct geheel anders. Bij Lampverlichtingonline.nl hebben we verschillende dimbare lampen, zoals hanglampen, waarmee je jouw eetkamer omtovert tot een gezellige ruimte.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp​verlichting Online Lamp​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken