​Oplaadbare fietsverlichting kopen? Hier onze tips!

Door Lamp​verlichting Online - op 05-04-2022
​Oplaadbare fietsverlichting kopen? Hier onze tips!

Het is belangrijk dat je goede verlichting op je fiets hebt. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook van medeweggebruikers. Maar wat is de juiste verlichting voor welk type fiets en waar moet je op letten? In dit artikel lees je de belangrijkste punten zodat jij de juiste fietsverlichting aanschaft.

De juiste verlichting voor je fiets

Er zijn verschillende fietsen op de markt en er is voor ieder wat wils. Een stadsfiets heeft andere verlichting nodig dan een mountainbike. Daarnaast heeft iemand die elke dag door het buitengebied fiets andere verlichting nodig dan iemand die enkel in de binnenstad fietst. Zorg er dus voor dat je nagaat welke fietsverlichting het beste bij jou past!

Waarom oplaadbare fietsverlichting?

Oplaadbare fietsverlichting wint terrein binnen de markt en dit type verlichting wordt steeds populairder. De traditionele fietsverlichting met een dynamo verdwijnt dan ook langzaam uit het straatbeeld. Dit is ook niet vreemd, als je kijkt naar de voordelen van oplaadbare fietsverlichting. Naast dat het een duurzame keuze is omdat de levensduur vele malen langer is, zorgt het ook voor helder en fel licht. In tegenstelling tot fietsverlichting op batterijen, zwakt het licht van oplaadbare fietsverlichting niet af.

Waar moet je op letten bij oplaadbare fietsverlichting?

Er zijn een aantal aspecten waar je goed op moet letten bij het kopen van oplaadbare fietsverlichting. Allereerst moet je kijken naar de capaciteit van de accu, vaak uitgedrukt in mAh. Je moet voldoende capaciteit hebben dat afgestemd is op jouw gebruik. Daarnaast moet je voldoende licht hebben, dus kijk je naar het aantal lumen. Zoals eerder aangegeven heb je meer lumen nodig als je vaak op een onverlicht bospad fietst. Kijk dan naar lampen met minimaal 1.000 lumen, aan te raden is 1.500 of meer. Als je in de stad fietst is 300 lumen vaak al genoeg.

Heb je op een rijtje gezet wat je eisen zijn voor jouw fietsverlichting? Ga dan op zoek naar een goede fietsverlichting set die aan deze eisen voldoet!

Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp​verlichting Online Lamp​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken