Trend: Design lampen

Door Lamp​verlichting Online - op 14-03-2018
Trend: Design lampen

Je vindt ze in allerlei soorten en maten; lampen. De essentie is bij ieder model hetzelfde, het moet namelijk voor voldoende licht zorgen. Anno 2018 zijn er tal van mogelijkheden met betrekking tot een lamp. Zo proberen ontwerpers middels creaties het schijnen van licht te maken tot een ware belevenis. Hierdoor heeft een lamp inmiddels diverse doeleinden erbij gekregen. Zo blijft het naast blikvanger natuurlijk ook fungeren als lamp, dat in een gewenst lichteffect dient te voorzien.

Fascineer met je design!

Ontwerpers dienen op zoek te gaan naar de juiste afstemming tussen een licht verzorgende lamp en een kunstwerk. Doorgaans vallen lampen op vanwege hun vorm of kleur terwijl andere weer gekenmerkt worden door hun zuivere glas en heldere licht. Vanzelfsprekend worden bij design lampen de beste materialen gebruikt en is er oog voor detail.

Ontwikkel je eigen design lamp

Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om je eigen lamp online te ontwikkelen. Met tal van keuzes met betrekking tot materiaal, lichtsterkte en vormgeving creëer je jouw eigen gewenste lamp. Wanneer je dit bij een ontwerper laat doen, is er de mogelijkheid om meteen een bijpassende serie te laten ontwikkelen. Zo kun je je woning inrichten met passende design lampen voor zowel je plafond, wand en tafel!

Populaire design lampen merken

We zijn op zoektocht gegaan in de uitgebreide wereld van woningblogs en hebben een toonaangevende top 3 van design lampen merken voor jou uitgelicht.

  1. We beginnen onze top 3 met de populaire Tom Dixon Beat lights; de lampen zijn in menig interieur terug te vinden en vallen op vanwege hun strakke en moderne uitstraling. Tevens is de lamp beschikbaar in diverse kleuren waardoor hij in vrijwel elke omgeving als eyecatcher kan fungeren.
  2. Wanneer we het hebben over populaire design lampen merken, mag de Flos Arco natuurlijk niet ontbreken! De staande booglamp is een imposante verschijning die ook vaak in schoonheidssalons wordt gebruikt.
  3. We sluiten onze top 3 af met een regelrechte klassieker. De Louis Poulsen AJ is met zijn retro design een leuke toevoeging in huiskamers voor zowel jong en oud. Met de welbekende kantelbare kap heb je de mogelijkheid het licht en de schijnpositie naar je eigen wens aan te passen. De Louis Poulsen AJ is mede dankzij zijn minder imposante formaat geschikt als dé perfecte studiepartner voor op je bureau.
Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp​verlichting Online Lamp​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken