​LED boarding kopen: dit is waarom het een slimme investering is

Door Lamp​verlichting Online - op 30-08-2023
​LED boarding kopen: dit is waarom het een slimme investering is

LED boarding maakt gebruik van LED-technologie om reclame te tonen op grote schermen. Die schermen worden geplaatst op strategische locaties: denk aan sportstadions met duizenden bezoekers per wedstrijd, waar onder andere de stand, de speeltijd en de sponsoren te zien zijn voor, gedurende en na de wedstrijd. Een handige tool om mee te adverteren, want daardoor heb je een gigantisch bereik zonder dat je de voorkeuren van een hele specifieke doelgroep in gedachten hoeft te houden.

LED boarding kopen is dus een slim idee wanneer je in één klap een groot target audience wilt bereiken, maar middels LED boarding kun je ook hele specifieke doelgroepen benaderen. Weet je bijvoorbeeld dat jouw publiek zich voornamelijk bij sportevenementen bevindt? Dan kan een sportstadion of kantine een slimme plek zijn om LED reclame bij in te zetten. Is jouw doelgroep breder en weet je niet exact waar je deze het beste kan bereiken? Ook dan kun je LED boarding inzetten om je doelgroep alsnog te bereiken. Je bent als adverteerder immers niet alleen te zien voor de mensen die bij het sportevenement aanwezig zijn, maar je bedrijfsnaam is ook zichtbaar in filmpjes die mensen elkaar doorsturen, en in sommige gevallen is je advertentie zelfs zichtbaar op tv!

Door LED boarding te kopen val je op tussen je concurrentie

LED is opvallend, en vormt daarmee een perfect medium voor reclame en advertenties. Door LED boarding te kopen onderscheid je je direct van je concurrentie. Traditionele, statische borden vallen immers in het niet wanneer er bewegend beeld naast staat. Dat heeft te maken met ons brein: we kijken automatisch naar bewegend beeld en laten daar al snel statische objecten voor schieten. Dit is een automatisch proces dat waarschijnlijk te maken heeft met ons oerinstinct. Iets dat beweegt heeft onze aandacht nodig, en door LED boarding te kopen maak je slim gebruik van dat instinct.

LED boarding kopen: de voordelen op een rijtje

Naast ons instinct om bewegend beeld onze aandacht te geven zijn er natuurlijk nog meer redenen waarom adverteerders graag LED boarding kopen en gebruiken voor hun reclame. We sommen een paar van deze voordelen voor je op.

Met bewegende LED boarding kun je hele verhalen vertellen

Het is natuurlijk niet aan te raden om een hele film of een heel script op je LED scherm te vertonen, maar je kunt er wel meer mee zeggen dan met een statisch reclamebord. Je kunt namelijk op een vrij compacte wijze veel informatie kwijt. Je kunt de informatie op het bord naar wens aanpassen en zit dus niet vast aan één reclameboodschap.

Maak een visuele ervaring van je LED reclamebord

Een ander voordeel: LED reclame kan ontzettend aantrekkelijk zijn als het aankomt op zogeheten visuals. Kleine animaties maken een wereld van verschil, en wanneer je deze animaties door een professional laat maken, komt jouw bedrijf ook nog eens zelf professioneler uit de verf. Overgangen, bewegende beelden of gehele animaties: met LED boarding kun je veel kwijt op een kleine ruimte!

Altijd actueel door LED boarding te kopen

Omdat je de inhoud dus naar wens aan kan passen, kun je ook ten alle tijden je boodschap aanpassen. Je kunt je advertentie daardoor gerichter afstemmen op verschillende factoren: het tijdstip, de doelgroep, of actuele gebeurtenissen of situaties. Daardoor is LED reclame erg flexibel. Zeker in de sportbranche is dit belangrijk, want zo kun je op één LED scorebord een goal vieren, een wissel aankondigen of een beslissing van de scheidsrechter uitlichten, afgewisseld met reclame.

Door LED boarding te kopen kun je ook nog eens inkomsten genereren

Ook handig: door LED boarding te kopen kun je ook nog eens je ruimte met andere adverteerders delen. Je hoeft niet alleen je eigen bedrijf te promoten, maar je kunt ook advertentieruimte verhuren. Door afwisselend de inhoud te weergeven kunnen bedrijven met verschillende budgetten gebruikmaken van LED reclame, en je haalt er als eigenaar ook nog eens opbrengsten uit. Tel uit je winst!

Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp​verlichting Online Lamp​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken