Tuinsokkels brengen je tuin tot leven

Door Lamp​verlichting Online - op 18-07-2017
Tuinsokkels brengen je tuin tot leven

Een tuinsokkel, of ook wel sokkellamp genoemd, is een zeer populaire vorm van buitenverlichting. De lamp bevindt zich op een soort statief en wordt hiermee op of in de grond geplaatst. Hierdoor neemt een tuinsokkel zeer weinig plaats in beslag en valt deze vaak niet eens op wanneer de lamp niet brandt. Deze vorm van tuinverlichting heeft vaak een strak design, maar past in principe bij elk type tuin. Het is dus niet noodzakelijk om een moderne en strakke tuin te hebben als je graag tuinsokkels wilt, maar vrijwel iedere tuin is geschikt voor deze sokkels. Deze vorm van tuinverlichting is dan ook één van de weinige varianten waarbij je minder rekening hoeft te houden met de stijl van de lamp.

De nadelen van deze buitenverlichting

Uiteraard zitten er ook nadelen verbonden aan het plaatsen van deze lampen. Zo is er natuurlijk stroom nodig voor deze lamp, waardoor er dus een kabel aangelegd dient te worden. Wanneer deze er nog niet ligt kan dit een vervelend karwei zijn. Het mooiste is uiteraard als de kabel onder de grond wordt geplaatst, zodat deze niet constant in het zicht ligt. Wanneer dit echter niet realiseerbaar blijkt, kan er ook worden gekozen om de kabel bijvoorbeeld langs een muur of schutting te plaatsen. Dit zal minder werk zijn, echter helaas ook minder mooi.

De voordelen van sommige tuinsokkels

Er zijn ook sokkels die op batterijen werken en dus geen stroomaansluiting nodig hebben. Deze lampen hebben vaak een schemerschakelaar, waardoor ze automatisch aanspringen wanneer het buiten donker wordt. Hierdoor is het dus niet noodzakelijk om een schakelaar te gebruiken, wat natuurlijk wel weer erg gemakkelijk is. Ook is er tuinverlichting die gebruik maakt van zonlicht. Gedurende de dag wordt deze opgeladen door de zon, waarna deze 's avonds automatisch aanspringt naarmate het donker wordt. Wel is het vaak zo dat deze verlichting iets minder luxe uitvoeringen heeft dan de buitenverlichting die een stroomaansluiting nodig heeft.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp​verlichting Online Lamp​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken