​Waar moet je op letten bij kinderverlichting

Door Lamp​verlichting Online - op 23-09-2020
​Waar moet je op letten bij kinderverlichting

Ga je een babykamer inrichten of de kinderkamer een make-over geven? Dan is het belangrijk om goed na te denken over de verlichting in de kamer. Je wilt niet te fel licht, het moet veilig zijn en het is ook nog eens fijn als het er een beetje leuk uit ziet. Het lijkt misschien iets heel simpels, maar licht is wel degelijk erg belangrijk. Het zorgt voor een bepaalde sfeer en een slaapkamer kan er een hele andere uitstraling door krijgen. Zeker voor een kinderkamer, kan licht erg belangrijk zijn. Niet alleen voor de sfeer, maar ook voor het gevoel van je kindje. Veel kinderen zijn bang in het donker en een lichtbron zorgt in dat geval voor een veilig en rustig gevoel. Hoe groot die lichtbron moet zijn, is voor elk kind verschillend. De een heeft al genoeg aan een klein stipje licht, de ander heeft t liefst gewoon een grote lamp aan. Naast dat een lamp fijn kan zijn voor het kind, kan het ook voordelen bieden voor de ouders. Wil je voor je gaat slapen nog even kijken of alles goed gaat of misschien moet je midden in de nacht even een luier verschonen, dan is het fijn als er een klein lampje in de buurt is. Omdat er zoveel keuze is, is het lastig om de juiste beslissing te maken. Om je een handje te helpen, vind je hieronder een aantal goede opties.

1. Een schemerlamp

Heb je nog een commode op de kamer staan of een klein tafeltje? Dan is een schemerlamp erg handig. Je kunt de lamp gemakkelijk neerzetten en de lamp staat ook niet te dichtbij het bed. Zeker een schemerlampje op de commode is een aanrader. Misschien wil je als je kindje slaapt nog even snel wat spullen opruimen of moet je midden in de nacht een luier verschonen, dan is het handig als er al een klein lichtje aanstaat. Hierdoor wordt je kindje niet wakker omdat ineens de grote lamp aangaat, er verandert niks qua licht in de kamer. Het zou niet handig zijn als je bijvoorbeeld je telefoon tevoorschijn moet halen om de zaklamp aan te zetten en gebruik moet maken van andere telefoon accessoires zoals houders of hoesjes met standaard om een beetje licht in de kamer te krijgen, zonder de grote lamp aan te doen.

2. Wandlamp

Is het niet meer nodig om de commode of een tafeltje te verlichten? Dan is een wandlamp een goede keuze! Om te beginnen zijn wandlampen verkrijgbaar in veel leuke vormen en designs. Denk aan sterren, de maan, een bloem en zelfs in Disney karakters. Een wandlamp is leuk om boven of naast het bed te hangen. Zo kan je kindje naar de lamp blijven kijken en dus ook direct naar een figuurtje dat hij of zij leuk vindt. Daarnaast zijn wandlampen vaak niet fel en zorgen deze voor een gemoedelijke sfeer. Ook voor een wandlampje geldt dat je geen zaklamp van je telefoon en iPhone 11 case met standaard nodig hebt, om in de slaapkamer voldoende te zien om bijvoorbeeld voor te lezen of wat was in de kast te leggen.

3. Stekkerlamp

Wil je kindje maar een klein lampje en is het niet nodig dat de hele kamer echt verlicht is, dan is een stekkerlampje ideaal. Zoals de naam al doet vermoeden, stop je de lamp in het stopcontact en klaar is kees. Je hebt niks nodig om te lamp op te zetten en het neemt weinig ruimte in beslag. Ook stekkerlampjes zijn verkrijgbaar in veel leuke designs en figuurtjes en ze zijn vaak voordelig. Ook niet onbelangrijk. Moet je nou ‘s avonds toch nog wat in de kamer doen en gebruik je daarbij het licht van je telefoon? Maakt dan gebruik van screenprotectors die het blauwe licht eruit filteren. Deze screenprotectors kun je kopen op www.smartphonehoesjes.nl en beschermen je ogen. Het licht van je telefoon kan namelijk erg fel zijn in een bijna donkere kamer.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp​verlichting Online Lamp​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken