​Welke verlichting past het beste bij relaxfauteuils?

Door Lamp​verlichting Online - op 13-05-2022
​Welke verlichting past het beste bij relaxfauteuils?

Welke verlichting past het beste bij relaxfauteuils?

Wie kent ze nog, die wandlamp die je middels een harmonicasysteem op de gewenste lengte kan trekken. Was je klaar met lezen of borduren dan schoof je de lamp gewoon weer terug in de compacte stand zodat hij nooit in de weg hing. Misschien dat je ze nog tegenkomt in een kringloopwinkel of vintagezaak.

Tegenwoordig zijn er een groot aantal modellen te vinden als je bij een lamp wilt lezen. Bij speciaalzaken voor verlichting en interieurwinkels vind je een groot aanbod kleurrijke wandlampen, sfeerverlichting en collecties lampen van zeer decoratief tot strak en modern. De sfeer wordt hierbij niet alleen bepaald door het ontwerp maar ook door de lichtbron die in de lamp zit. Het gaat dus niet alleen om het materiaal en de kleur, het belangrijkste is de de lichtsterkte in combinatie met de functionaliteit én de stijl. Zo weet je precies welke verlichting het beste bij relaxstoelen passen.

Spotjes

Bij het lezen in een relaxstoel is het vooral s’avonds van belang dat je daarbij goede verlichting hebt. Je kunt daarbij de klassieke spot aan het plafond schroeven die je in verschillende richtingen kunt laten schijnen. Zo’n gerichte spot kan echter wel verblindend werken als je toevallig even van je boek opkijkt. Met een dimmer kun je de felheid van het licht natuurlijk aanpassen, maar dan kan de bundel net niet sterk genoeg zijn om kleinere letters nog goed te lezen

Stalamp

Een mooie stijlvolle staande lamp naast relaxfauteuils is een goede oplossing voor wie regelmatig zit te lezen of verstelwerk van kleding verricht. Er zijn modellen waarvan je de hoogte kunt afstellen zodat de lichtbron optimaal schijnt. Handig zijn daarbij staande lampen die je middels een voetknop op de grond aan en uit kunt klikken.

Hanglamp

De hanglamp is waarschijnlijk de minst voor de hand liggende optie wanneer je een leeslamp zoekt. De meeste modellen hebben namelijk een vaste afstand van het plafond. Er zijn echter ook hanglampen die je middels een handig veersysteem in hoogte kunt verstellen. Toch lijkt de hanglamp minder geschikt te zijn omdat wanneer je opstaat je hoofd lelijk kunt stoten.

Bediening

Zit je eenmaal lekker in je relaxstoel dan moet het lichtknopje makkelijk bereikbaar zijn. De klassieke aan en uit schakelaar voldoet bij de meeste mensen nog steeds goed. Toch is er in deze moderne tijd een mooie oplossing gevonden in slimme verlichting. Je mobiele telefoon die je makkelijk op het bijzettafeltje kunt leggen is hierbij een multifunctionele afstandsbediening.

Slimme verlichting

Het is zeker te overwegen of je een slimme verlichting kunt installeren in je woonkamer. Wanneer je deze in plaats van de klassieke aan en uit schakelaar gebruikt kun je met je mobiele telefoon lezen, surfen of het licht in elke ruimte van je huis bedienen. Die installatie is zelf eenvoudig te realiseren. Naast een goed werkende wifi verbinding moet je een aantal slimme lampen aanschaffen en de daarbij behorende app op je iphone installeren. Nadat je de app toegang hebt gegeven tot je netwerk is het een kwestie van de verschillende lampen koppelen en je kunt elke ruimte de lichtsterkte en kleur geven die je zelf wilt. Dus wanneer je lekker in je relaxstoel zit draai je de lichtsterkte van de leeslamp gewoon zo hoog dat je makkelijk kunt lezen. Is het boek uit dan dim je het licht met dezelfde app even gemakkelijk.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp​verlichting Online Lamp​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken