Filteren

Railverlichting

De afgelopen jaren is de populariteit van railverlichting toegenomen. Wanneer u meerdere plekken van licht wilt voorzien of licht op een grotere oppervlakte wilt creëren, dan kunt u kiezen voor railverlichting. Railverlichting zijn spots aan een rial die tegelijkertijd in- en uitgeschakeld kunnen worden. Ook zijn de spots afzonderlijk in verschillende richtingen draaibaar, zo creëert u een lichtspreiding. Met een lichtrail kunt u een ruimte verlichten, u kunt hierbij denken aan een woonkamer, winkel, kantoor of etalage.

Railverlichting resultaten

Op dit moment hebben wij geen producten in deze categorie

1- fase en 3- fase railverlichting

Een belangrijk onderscheid binnen railverlichting zijn de hoeveelheid fasen. 1-fase railverlichting wilt zeggen dat u alle aangesloten lampen tegelijkertijd in- en uitgeschakeld kunnen worden. U kunt de spots dan ook niet per stuk uitschakelen, dit kan wel als u de 3-fase railverlichting heeft. 3-fase railverlichting werkt via 3 fasen waarbij ze alle drie apart bediend kunnen worden. Dit maakt de lichtrail flexibel in gebruik. 1-fase railsysteem verlichting kan aangesloten worden op een 230 Volt lichtpunt en deze zijn ideaal voor in huis en kleine bedrijven. 3-fase railverlichting zorgt voor optimale verlichting van bedrijven, scholen, kantines, verenigingen of sportaccommodaties.

Soorten railverlichting

Railsysteem verlichting is een uitermate flexibel systeem die geschikt is voor verschillende soorten verlichting. U kunt verschillende soorten lampen zoals spots of hanglampen, op de rails plaatsen. Er zijn verschillende soorten verlichting binnen de categorie lichtrail. U kunt dan ook denken aan led railverlichting, railspots en de verschillende materialen die gebruikt worden voor railsysteem verlichting. U kunt vaak de railverlichting zelf samenstellen. Dit doet u door te kiezen voor de kleur, het materiaal, de hoeveelheid lampen en wat voor lampen u graag wilt.

Led railverlichting

De lichtrail werd in het verleden gebruikt met halogeen lampen. De nadelen hiervan zijn de korte levensduur, het hoge verbruik en de warmte die ze afstralen. Daarom kunt u tegenwoordig ook kiezen voor de led railverlichting. Uiteraard is het belangrijk dat het licht past bij uw doeleinden. Als u de lichtrail in huis wilt hangen dan is het fijner om sfeervolle verlichting te gebruiken, maar wanneer u producten wilt uitlichten dan is iets fellere verlichting beter. Hierbij speelt kleurechtheid een grote rol. Kleding of andere producten moeten van een realistische kleurweergave worden voorzien.