​3 redenen om jouw halogeenlampen om te ruilen voor LED verlichting

Door Lamp​verlichting Online - op 10-03-2023
​3 redenen om jouw halogeenlampen om te ruilen voor LED verlichting

LED verlichting wint steeds meer aan terrein. Zowel consumenten als bedrijven kiezen steeds vaker voor LED. Maar vanwaar die toenemende vraag naar deze verlichting? Wat maakt LED zo bijzonder ten opzichte van conventionele verlichting zoals gloei- en halogeenlampen? De voordelen liegen er niet om. In dit artikel zetten we de drie belangrijkste redenen op een rijtje om nu nog te kiezen voor LED verlichting van webshops als Ledwereld.nl.

1. Veiliger

Iedereen die ooit wel eens een halogeen- of gloeilamp heeft vervangen, weet dat dit best oppassen geblazen is. Als de lamp net kapot gesprongen is, merk je al snel dat de lamp wel érg warm is. Zo warm zelfs dat je je er aan kunt verbranden. Ook brandbare stoffen kunnen beter niet te dicht bij deze lampen hangen. Kortom: op het gebied van veiligheid scoren conventionele verlichting echt ondermaats. Als we nu gaan kijken naar LED verlichting, dan is dit een heel ander verhaal.

LED is veel effectiever in het omzetten van stroom naar licht. Hierbij komt er geen onnodige warmte vrij. De lampen blijven dus gewoon koel. Zelfs als je de lamp aanraakt terwijl deze aan staat, zal je je niet branden. Hierdoor is het brandgevaar minderen, brand je jezelf minder snel en ontstaan er ook geen donkere plekken achter de lampen.

2. Energie besparen

In de huidige tijd proberen we op werkelijk alle mogelijke manieren om energie te besparen. Dat is niet altijd gemakkelijk. Toch zijn er ook relatief kleine veranderingen die je kunt doorvoeren om echt duidelijk verschil te merken op je energierekening. Goed voorbeeld is het omruilen van conventionele verlichting naar ledlampen. Wist je dat je met LED verlichting tussen de 80% en 90% minder energie verbruikt dan met halogeen- of gloeilampen? Hiermee kun je dus echt aanzienlijk wat besparen op de energierekening.

3.Besparing op de lange termijn

Toch twijfelen veel mensen nog over de aanschaf van ledlampen. Ze zijn bekend met de voordelen, maar worden toch in twijfel gebracht door de aanschafprijs. Logisch. Een ledlamp is veel duurder dan een conventionele lamp. Wanneer je in de winkel een nieuwe lamp gaat kopen, word je dan ook sneller in de verleiding gebracht om dan toch maar voor een goedkoper alternatief te kiezen. Toch is het ook goed om naar de besparing op de lange termijn te kijken.

Ten eerste bespaar je natuurlijk geld doordat je minder uitgeeft aan de energierekening. Maar wist je dat de levensduur van een ledlamp ook veel hoger ligt? Een conventionele lamp heeft een levensduur tussen de 2.000 en 5.000 branduren. Bij een ledlamp ligt dit tussen de 15.000 en 50.000 branduren! Dat betekent dat je de ledlamp jaren niet hoeft te vervangen. Dit terwijl er heel wat conventionele verlichting zijn die je om het jaar of zelfs half jaar opnieuw moet vervangen. Reken maar uit hoeveel je hiermee kunt besparen!

Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp​verlichting Online Lamp​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken