De nieuwste lampentrends van 2021

Door Lamp​verlichting Online - op 22-09-2021
De nieuwste lampentrends van 2021

Ook op het gebied van verlichting zijn er ieder jaar weer nieuwe trends te ontdekken. Soms zijn dat trends die in lijn liggen met meer algemene interieurtrends, zoals de staande lamp industrieel. Het is echter net zo vaak ook zo dat je trends kunt herkennen die specifiek alleen op verlichting betrekking hebben. Ook in 2021 is er weer genoeg te ontdekken. Dat maakt het dus zeker ook leuk om eens te kijken wat de mogelijkheden allemaal zijn voor jou op dit moment. Zo kan je met een mooie nieuwe lamp weer helemaal up-to-date zijn.

Symmetrie dankzij mooie hanglampen

Een trend die al flink voet aan de grond heeft gekregen is die van symmetrie dankzij hanglampen. De lampen zijn dan wel van led voorzien. Bovendien komt de symmetrie het best tot zijn recht wanneer er voor ringverlichting wordt gekozen. De ringen maken het juist zo mooi symmetrisch. Het is voor de meeste modellen ook nog eens zo dat je zelf invloed hebt op hoe ze eruit komen te zien als je ze ophangt. Daar zijn namelijk verschillende mogelijkheden voor. Wat het dus ook wel heel leuk maakt om er zelf een uniek ontwerp van te maken. Kijk hoe je dit in het geheel kunt passen voor optimaal plezier.

Lamp en accessoire in één

De lamp heeft niet alleen maar een praktische functie in huis. Het is ook zo dat licht bepalend is voor de sfeer. Daarom is een mooie decoratieve lichtbron dus ook een leuke optie. Daar zijn er doordat het een echte trend is momenteel dan ook heel veel van te krijgen. Je kunt dus ook de bron aanpassen op het doel dat je ermee hebt. Je kunt daarbij ook kijken naar het design en hoe dit past bij wat jij aan interieur hebt gekozen. De toepassingen hiermee zijn eindeloos. Bedenk je wel dat het weliswaar meer een accessoire dan een lamp wordt op deze manier, maar dat je wel optimaal licht kunt krijgen eruit. Dat is dus dubbel plezier.

Gebruikmaken van duurzame materialen

Ook waar het om de lampen gaat is duurzaamheid belangrijk. Dat was al zo op het vlak van de verlichting zelf, door de opkomst van led. Tegenwoordig geldt dat ook voor de lampen waar je de verlichting in doet. Die zijn bijvoorbeeld van organische materialen gemaakt. Welke opties zijn daarbij dan favoriet? Denk bijvoorbeeld aan riet en bamboe. Dit zijn al materialen die je wat vaker voor ziet komen in verschillende interieurs. Ook Rotan heeft daar een mooi plekje bij gekregen. Het past bij de industriële look. De natuurlijke look en de Scandinavische look.

Letten op de omgeving

Misschien mag je het geen trend meer noemen omdat het al zo lang aan de orde is. Toch is er ook in 2021 weer veel aandacht voor de energiezuinige verlichting. Op het gebied van led is er weer veel meer bij gekomen. Kijk alleen al naar de hanglampen met ringarmaturen zoals die eerder al genoemd werden. Die zijn lekker duurzaam, maar geven wel gewoon goed licht. Wil je het helemaal goed aanpakken, dan stap je nu eindelijk ook eens over op slimme verlichting. Is alles op jouw maat gesneden? Dan is dat ook veel meer duurzaam dan dat je gewoon maar lukraak het licht aan en uit doet wanneer je de behoefte hebt.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp​verlichting Online Lamp​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken