Handige tips voor het inbouwen van spotjes

Door Lamp​verlichting Online - op 12-07-2017
Handige tips voor het inbouwen van spotjes

Het inbouwen van spots wordt veelvuldig gedaan, waardoor er veel handige tips en adviezen zijn om dit zo goed en mooi mogelijk te doen. Wij hebben een aantal van de handigste tips uitgekozen en deze hier voor je uitgewerkt. Zo kun je met een gerust hart gaan shoppen voor spotjes en weet je zeker dat je een verantwoorde en doordachte keuze maakt.

Kies voor spots die je van richting kunt veranderen

Lampen, dus ook spots, zijn een erg praktisch hulpmiddel om je op bepaalde plekken van licht te voorzien. Het zou dan ook erg vervelend zijn als je nieuwe lampen hebt geplaatst en deze net niet voldoende licht generen of juist een bepaalde plaats niet bereiken. Er zijn spots te vinden die gewoon van richting kunnen veranderen. Hierdoor kun je zelf bepalen waar het licht heen schijnt, zodat je altijd op de juiste plek in je woning genoeg licht hebt. Deze worden ook wel opbouwspots genoemd.

Dimmende spots voor extra gezelligheid

Het kan nooit kwaad om eens wat minder fel licht te hebben in je kamer. Denk bijvoorbeeld aan een romantische of gewoon een gezellige avond. De sfeer wordt direct beter als je het licht kunt dimmen, zodat je zelf kunt bepalen hoe licht of donker het in je kamer is.

Waar dien je op te letten bij de aankoop van lampen spots?

Er komt vrij veel kijken bij het aankopen van spotjes en je kunt dus niet zomaar de eerste de beste kopen die er mooi uit ziet. Allereerst dient gekeken te worden naar de breedte van de lichtbron. Wanneer deze niet breed genoeg is zal er onvoldoende licht gegenereerd worden in de ruimte. Hierdoor ontstaan er dus plekken waarvoor er extra verlichting aangeschaft dient te worden en dit is natuurlijk niet de bedoeling. Daarnaast dient gekeken te worden of er wel of geen rand wordt gebruikt bij de lamp. Dit heeft voornamelijk met persoonlijke smaak te hebben, aangezien dit om het uiterlijk van de spots draait.

Wat ook erg belangrijk is bij lampen spots is de IP waarde. Dit heeft betrekking op de waterdichtheid en is met name belangrijk is ruimtes met veel vochtigheid, zoals de badkamer. Let hier dus altijd op als je lampen wilt aanschaffen voor ruimtes waar veel gebruikt wordt gemaakt van water.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp​verlichting Online Lamp​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken