De aandachtspunten bij aankoop van rolluiken

Door Lamp​verlichting Online - op 11-03-2020
De aandachtspunten bij aankoop van rolluiken

Wellicht is het tijd voor nieuwe rolluiken in je woning of wil je voor het eerst goed zonwering op maat in de vorm van rolluiken. Dan is het wel zo handig om rekening te houden met je mogelijkheden en niet zomaar voor de eerste en beste zonwering te gaan. Rolluiken zijn er in allerlei soorten en maten en het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de belangrijkste aandachtspunten. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Hier vind je de 4 belangrijkste aandachtspunten.

1: De twee materialen voor rolluiken

Ga je nieuwe rolluiken kopen? Houd er dan rekening mee dat ze verkrijgbaar zijn in twee verschillende materialen: aluminium en kunststof. Beide zijn zeer geschikt voor rolluiken maar hebben hun eigen kenmerken. Zo heeft aluminium een moderne uitstraling en heeft kunststof een meer natuurlijke uitstraling. Verder is kunststof volledig zonwerend en zorgt aluminium voor bescherming tegen zonlicht. Beide materialen werken verduisterend en zijn makkelijk schoon te maken. Over het algemeen is aluminium wat duurder dan kunststof.

2: Elektrische of handmatige bediening?

Kijk ook goed naar de bediening. Want het is tegenwoordig mogelijk om voor rolluiken met een elektrisch systeem te kiezen. Dit is meestal het geval bij aluminium rolluiken, omdat deze van zichzelf wat zwaarder zijn. Het spreekt voor zich dat rolluiken met een elektrisch systeem duurder zijn dan wanneer je kiest voor handmatige bediening.

3: Rolluiken op maat

Het is ook belangrijk om naar de afmetingen van de ramen te kijken waar je deze rolluiken wilt plaatsen. Zonwering op maat is gelukkig goed mogelijk: er zijn tal van specialisten op dit gebied waar je terecht kunt. De juiste maten doorgeven is van groot belang: verkeerde maten zullen zorgen voor een ongewenst resultaat. Gelukkig is dit gemakkelijk op te meten en kun je de juiste maten eenvoudig doorgeven.

4: Het belang van de kleur

Let ook op de kleur van de rolluiken. De kleur speelt niet alleen een rol bij de kleur van je woning, maar ook bij de mate van isolatie. Hoe donkerder de rolluik, hoe meer warmte er wordt vastgehouden. Wanneer je optimale isolatie wilt is een lichtere kleur dus beter. Kijk ook goed naar wat er bij je huis past, bijvoorbeeld bij de kleur van de kozijnen. Vergelijk tenslotte ook de verschillende specialisten zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Vraag bijvoorbeeld offertes aan bij meerdere specialisten.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp​verlichting Online Lamp​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken