​De beste ideeën voor slaapkamerverlichting

Door Lamp​verlichting Online - op 30-06-2022
​De beste ideeën voor slaapkamerverlichting

De beste ideeën voor slaapkamerverlichting

In de slaapkamer zul je meer dan alleen bed hebben staan. In de zomer doe je er goed aan om hier bijvoorbeeld ook een mobiele airco hier te plaatsen zodat je de ruimte kunt verkoelen, lees hiervoor eerst wel hoe werkt een mobiele airco. Daarnaast zijn uiteraard lampen nodig in de slaapkamer. De juiste verlichting in een slaapkamer is de sleutel tot een prachtig ingerichte ruimte en een van de belangrijkste elementen bij het creëren van de juiste sfeer en het beste functionele gebruik in een slaapkamer. Volg onze inspirerende gids om de beste slaapkamerverlichting te kiezen die bij je stijl past.

Wandlampen

Een slimme en mooie oplossing om ruimte te besparen op de bijzettafel. Vanwege de benodigde bedrading in de muurholte, vereisen schansen die aan de muur achter het bed of waar dan ook in de kamer zijn bevestigd, al vroeg in het bouw- of renovatieproces aandacht voor je slaapkamerverlichting. De stroom wordt dan rechtstreeks aan de lampen geleverd en de schakelaar kan op de muur in de buurt zijn of via een snoer dat aan de lamp zelf is opgehangen.

Hanglampen

Veelzijdige en functionele hanglampen zijn een eenvoudige manier om bestaande conventionele plafondbedrading te gebruiken om een kenmerkende lamp in de slaapkamer op te nemen. Hier kun je echt plezier hebben met stijl en schaal - oversized geweven fittingen in natuurlijke materialen brengen een element van de natuur binnen, terwijl glas in een metalen frame een vleugje luxe kan geven aan een slaapkamer in Hamptons-stijl.

Nachtkastlampen

Traditioneel zijn slaapkamerlampen de aangewezen plek voor taakverlichting om in bed bij te lezen en deze zijn een belangrijk decoratie-element in elke slaapkamer. Kies je lamp als aanvulling op je nachtkastje wat betreft stijl en verhoudingen. Een grote lamp moet op een stevig nachtkastje worden geplaatst om er goed uitgebalanceerd uit te zien. Met dit licht kun je goed een boek lezen terwijl je op je beste matrasbeschermer ligt.

Vloerlampen

Gebruikt in combinatie met wand- of andere taakverlichting, is een vloerlamp een stijlvolle manier om hoogte toe te voegen aan je inrichting en een opvallende en praktische oplossing om verlichting boven een leesstoel toe te voegen.

Plafondlampen

Ga verder dan het standaardprobleem en vervang plafondlampen door een op maat gemaakte fitting die bij je stijl past. Kies uit honderden opvallende opties in talloze afwerkingen van metallic messing, chroom en matzwart tot handgemaakt glas, porselein en acryl.

Downlights

De ultieme keuze voor moderne, minimalistische slaapkamers. Inbouwspots behouden een slank profiel en bieden voldoende flexibiliteit met betrekking tot waar je verlichting kan worden geplaatst. Begin misschien met het gebruik van een rasterpatroon om de hele kamer te verlichten, en pas vervolgens dimmers toe op verschillende gebieden om de sfeer te regelen. Een combinatie van downlights en andere taakverlichting - of het nu pendels of lampen zijn, het werkt ook goed om een decoratief tintje te geven.

Kroonluchters

Kroonluchters zijn een prachtige manier om een slaapkamer met een karakteristieke verlichtingsarmatuur een beetje luxe te geven, of het nu een master suite is of om een beetje bling toe te voegen aan een kinderkamer. Het perfecte voorbeeld van een decoratieoplossing waarbij vorm de functie volgt, laat je stijl stralen met een showstopper!

Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp​verlichting Online Lamp​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken