Kantoorverlichting: hoe vind je de ideale lamp voor op kantoor?

Door Lamp​verlichting Online - op 17-05-2017
Kantoorverlichting: hoe vind je de ideale lamp voor op kantoor?

Veel mensen werken hele dagen op kantoor en in dit geval is het hebben van de juiste verlichting heel belangrijk. Je ogen dienen namelijk goed licht te hebben om niet te vermoeid te worden. Wanneer je te vermoeid bent zul je merken dat je concentratie verliest en dus niet meer optimaal functioneert. Dit willen we natuurlijk voorkomen en de juiste verlichting kan hier een rol in spelen. Het kijken naar een beeldscherm is vermoeiend voor de ogen, maar wanneer de omgeving niet goed verlicht is, is dit nog een stuk vermoeiender. Vandaar dat de juiste kantoor lampen erg belangrijk zijn voor iedere organisatie.

Meer dan alleen TL buizen

Wanneer je denkt aan kantoorverlichting is de TL buis waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt. Er zijn echter nog veel meer varianten kantoorverlichting dan alleen de TL buis. Dit is alleen al zichtbaar in onze vergelijkingstool, waar je allerlei verschillende soorten kantoorlampen kunt vinden. Plafondlampen of hanglampen zijn nog altijd het meest populair wanneer het om kantoor lampen draait. Dit is waarschijnlijk doordat dit geen extra plaats in beslag neemt en doordat het licht hierdoor direct van bovenaf zo veel mogelijk van de ruimte verlicht. Op deze manier heb je dus met zo min mogelijk lampen een zo groot mogelijk oppervlak verlicht.

Kantoorverlichting voor thuis kopen?

Er zijn ook mensen die een voorkeur hebben voor een wat meer zakelijke of industriële uitstraling. Wanneer dit het geval is kunnen er ook kantoor lampen voor thuis worden besteld. Waarschijnlijk dat een TL buis niet past, maar een grote staande lamp of hang lamp kan wel degelijk een aanvulling zijn als dit matched met je interieur. Het is daarom aan te raden om niet zomaar een lamp aan te schaffen omdat je deze leuk vindt, maar om goed te bekijken of deze ook daadwerkelijk aansluit bij de rest van je huis.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp​verlichting Online Lamp​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken