Tips voor de perfecte hallamp

Door Lamp​verlichting Online - op 10-02-2017
Tips voor de perfecte hallamp

Wanneer mensen je huis binnenkomen is de eerste ruimte die ze betreden de hal. De eerste indruk van je woning ontstaat dus in een ruimte waar doorgaans (vrijwel) geen meubilair te vinden is. Om toch een gemoedelijke en warme sfeer te creëren, kun je gebruik maken van een hanglamp in je hal. Er zijn enorm veel varianten van dit soort plafonverlichting en hiermee kun je de hal een persoonlijke en unieke sfeer geven. Omdat iedereen natuurlijk een andere hal heeft passen de lampen die bij iemand anders erg mooi zijn wellicht niet bij jou. In deze blog vind je een aantal handige tips, zodat je weet hoe je de perfecte hallamp kunt kiezen.

Houd rekening met de grootte van de lamp

Een grote hanglamp in de hal ziet er misschien wel mooi uit, maar is dit ook praktisch? De juiste plafondverlichting of hanglamp kan de ruimte maken, maar ook breken. Zorg er dus voor dat je lamp niet alle aandacht naar zicht toe trekt, maar juist de ruimte tot één geheel maakt. Doordat de hal toch vaak een vrij kleine ruimte is hoeft je lamp niet groot te zijn om een warme sfeer te creëren en om de hal wat meer 'body' te geven. Heb je wel een grote hal, dan kan de hallamp uiteraard groter zijn, maar ga niet overboord, aangezien dit de ruimte kleiner maakt.

De stijl van de lamp is net zo belangrijk

Het kan prima voorkomen dat je een lamp tegenkomt die je echt mooi vindt. Vervolgens hang je deze op zijn plaats en dan blijkt dat hij totaal niet past bij de stijl van je hal. Om dit soort miskopen te voorkomen is het slim om een duidelijk beeld te hebben van de stijl van niet alleen je hal, maar je gehele huis. Wat voor sfeer wil je graag creëren en op welke manier kan de hallamp hier een toegevoegde waarde in hebben? Als je hier een antwoord op kunt geven, dan kun je ook die ene perfecte lamp vinden die je hal omtovert tot een aanvullend onderdeel van je woning.

Plafondverlichting, of toch maar niet?

Een hanglamp in de hal is wellicht de meest praktische optie, maar misschien niet altijd de mooiste. Doordat de hal vaak niet erg groot is, is het slim om een hallamp te nemen die aan het plafond bevestigd kan worden. Dit kunnen zowel een hanglamp, een plafondlamp of spotjes zijn. Wanneer de ruimte er echter is en de lamp staat niet in de weg, dan kan er ook voor een staande vloerlamp worden gekozen. Dit dient natuurlijk wel bij de beoogde sfeer van de ruimte en van je huis te passen.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp​verlichting Online Lamp​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken