Waarom een industriële lamp bijna altijd een goede aankoop is

Door Lamp​verlichting Online - op 31-05-2017
Waarom een industriële lamp bijna altijd een goede aankoop is

De industriële lampen zijn nog steeds in populariteit aan het groeien en dit is natuurlijk niet zonder reden. De lampen zijn te herkennen aan het stoere en robuuste uiterlijk, waarvoor ze dan ook bekend staan. De lampen zijn doorgaans van een groot formaat en hebben industriële kleuren. Zo zijn deze lampen bijvoorbeeld vaak te krijgen in het zwart, grijs, of koper.

Van welk materiaal wordt industriële verlichting gemaakt?

Een industriële lamp kan een moderne lamp zijn die zo gemaakt is dat deze een industriële look heeft. Dit wordt steeds vaker gedaan om aan de vraag naar industriële lampen te kunnen voldoen. Natuurlijk kan het ook een daadwerkelijke oude lamp zijn die ooit in een industriële omgeving gebruikt werd. Voor veel mensen zal dit ook de voorkeur zijn, omdat je dan authentieke industriële verlichting in huis hebt, in plaats van verlichting die dit enkel lijkt te zijn.

Populair is de oude industriële fabriekslamp, die veelvuldig als hanglamp wordt gebruikt. Wanneer de echte lampen te groot zijn, wordt er een kleinere variant gebruikt. Dit kunnen metalen lampen zijn, maar er zijn zelfs lampen waarbij een deel van de lamp gemaakt is van beton. Ook zijn er lampen die zo gemaakt worden dat het lijkt alsof ze van beton gemaakt zijn, terwijl het bijvoorbeeld kunststof is. Hierdoor krijgt de lamp dus een industrieel uiterlijk, terwijl het eigenlijk gewoon een moderne lamp is.

Er zijn ook kleine industriële lampen

Naast de grote en robuuste industriële verlichting, zijn er ook veel kleine varianten die zeker een mooie aanvulling kunnen zijn voor je interieur. De schaarlamp is een goed voorbeeld van een industriële wandlamp die zelfs bekend is bij mensen die niet bekend zijn met de hele industriële trend. Deze lamp kun je gemakkelijk dichterbij of verder van de muur af duwen, wat er een beetje uitziet alsof je een harmonica in en uit duwt.

Ouderwetse lampen die vroeger door fotografen gebruikt werden, zien we ook steeds vaker terug in woonkamers. Niet alleen zijn dit erg mooie lampen, maar zijn ze wellicht ook echt gebruikt door een fotograaf, vele jaren geleden. Dit geeft de lamp nog wat extra uitstraling mee, wat niet ongewoon is voor industriële lampen die vroeger gebruikt werden.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp​verlichting Online Lamp​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken