Waar moet je op letten bij het kopen van kerstverlichting?

Door Lamp​verlichting Online - op 01-04-2021
Waar moet je op letten bij het kopen van kerstverlichting?

Kerstmis, een van de mooiste tijden van het jaar. Huizen zijn mooi versierd, de kerstboom staat op, misschien ligt er zelfs wel een pak sneeuw buiten! Je verspreidt het vrolijke moment van de feestdagen naar de mensen om je heen. Ben jij ook zo gek op Kerstmis? Dan weet je ook vast dat de kerstverlichting absoluut niet mag ontbreken!

Hoe kiezen?

Bij het uitkiezen van kerstverlichting komt veel kijken zonder dat je het door hebt. Je kunt natuurlijk naar een tuincentra gaan om de kerstverlichting uit te kiezen, maar je kunt ze ook vanaf thuis uit je luie stoel bestellen. Zo zijn er verschillende online winkels die een ruim aanbod kerstverlichting aanbieden. Maar hoe je kies nu de juiste verlichting uit, en waar moet je op letten? Wij geven je enkele tips.

Binnen en buitenverlichting

Als eerste moet je weten of je de verlichting binnen of buiten wilt ophangen. Voor buiten kun je namelijk het beste verlichting met een timer nemen. Je hebt ook lampjes die je het hele jaar door kunt laten hangen, hierbij kun je denken aan de ijspegelverlichting met rubberen kabel.

Hoeveelheid lampjes

Ten tweede moet je bepalen of je veel of weinig lampjes wilt hebben. Hoe meer lampjes jij in de boom hangt hoe minder decoratie je nodig hebt. Clusterverlichting heeft de meeste lampjes, maar een goedkoper alternatief is de Ivy-light. Het verschil in de meeste snoeren is de lampafstand.

Kleur kerstverlichting

Ten derde moet je een kleur van de verlichting uitkiezen. Je hebt classic warm en warm wit. De kleur van classic warm is warm geel en lijkt het meeste op klassieke kerstlampjes. Warm witte lampjes zijn wat lichter en lijkt op de kleur van de traditionele gloeilamp. De meeste mensen vinden deze te fel voor in huis, maar wel mooi voor in de tuin. Daarnaast heb je ook nog Cool wit en Multi cool. Cool wit is erg koud neigt naar lichtblauw, terwijl Multi cool meerdere kleuren bevat in één snoer.

Duurzaamheid

De kerstverlichting zal tijdens de feestdagen vele uren gaan branden. Dan is het wel goed om even na te denken over het soort lampen dat je gaat aanschaffen. Lampen zijn in twee soorten verkrijgbaar, namelijk halogeen en LED. Tegenwoordig wordt LED het meeste gebruikt, omdat het energiezuiniger is. Bovendien gaat LED ook veel langer mee, waardoor ze erg duurzaam zijn. Vind je dit belangrijk? Dan is het goed om hier rekening mee te houden wanneer je gaat winkelen.

Hopelijk hebben we jou voldoende kunnen informeren over de verschillende verlichtingen en kun jij met kerstmis zonder enige moeite de juiste verlichting bij jou thuis ophangen!

Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp​verlichting Online Lamp​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken