Wat zijn ecologische bouwmaterialen?

Door Lamp​verlichting Online - op 31-01-2023
Wat zijn ecologische bouwmaterialen?

Ecologische bouwmaterialen is de trend van de laatste tijd. Iedereen is milieubewuster bezig, ook tijdens het bouwen of verbouwen van het huis. Maar wat zijn ecologische bouwmaterialen precies? Ecologische bouwmaterialen zijn materialen die op een duurzame en milieuvriendelijke manier worden geproduceerd en gebruikt. Ze kunnen bijdragen aan een gezonde binnenklimaat, energiebesparing en het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Doordat de gasprijzen de pan uit stijgen, zijn we volop gaan isoleren, zodat de warmte binnen blijft. Maar daardoor ventileren mensen hun huis minder en ontstaat er schimmel, want erg schadelijk is voor de gezondheid.

Welke ecologische product kun je het beste gebruiken voor je verbouwing?

Wanneer je gaat verbouwen (of bouwen) is er een grote kans dat je moet gaan stucen. Wist je dat Leem bestaat uit 100% natuurlijk materiaal? In verschillende landen in Europa kun je leemgroeven vinden. Zelfs in Nederland bestaan ze, namelijk in Drenthe. Leemstuc heeft verschillende voordelen:

  • Het is vochtregulerend
  • Het is geluidsabsorberend
  • Het is warmtevasthoudend

Dit zorgt ervoor dat ruimtes minder vochtig of klam aanvoelen. 100% natuurlijk en kwalitatieve leemstuc is van het merk Tierrafino. Ook zou je betonstuc kunnen gebruiken voor extra afwerking en sfeervolle uitstraling. Denk hierbij aan badkamers, keuken, wand en zelfs vloeren.

Welk natuurlijk product gebruik je voor isolatie?

Duurzaam bouwen en isoleren doe je onder anderen met vloerplaten. Hier komt nauwelijks licht of contactgeluid naar binnen. Dit zorgt ervoor dat je een rustige ruimte creëert thuis. Deze vloerplaten zijn vaak ook eenvoudig bij het bouwen isoleren en het onderhouden. Zo verloopt de bouw van je huis is beter. Deze platen kun je ook vaak combineren met vloerverwarming.

Duurzaam bouwen is voor iedereen

Ecologische bouwmaterialen zijn dus beschikbaar voor de bouw. Door de keuze voor duurzame materialen, kan de bouwsector bijdragen aan een duurzamere toekomst voor ons allen. het is belangrijk om bij de keuze van bouwmaterialen te letten op de oorsprong ervan, de energie die nodig is om het te produceren en de hoeveelheid afval die het genereert. In conclusie, ecologische bouwmaterialen zijn een belangrijk onderdeel van duurzame bouwpraktijken. Door de keuze voor deze materialen, kan de bouwsector bijdragen aan een gezonde binnenklimaat en energiebesparing.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp​verlichting Online Lamp​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken