​Tips voor de verlichting in jouw kantoor

Door Lamp​verlichting Online - op 22-12-2022
​Tips voor de verlichting in jouw kantoor

Wanneer je jouw kantoor aan het inrichten bent, is verlichting een belangrijk aspect. Goede verlichting zorgt ervoor dat je plek om te werken prettig en functioneel is. Verlichting kan ook helpen bij het creëren van een sfeer die motiverend en productief werkt. In dit artikel geven we je drie verlichting tips voor je kantoor.

Werk met layering

Layering is een manier van verlichten waarbij je verschillende lichtbronnen gebruikt om een ruimte te verlichten. Dit betekent dat je niet alleen maar afhankelijk bent van één lichtbron, zoals een overheadlamp of een tafellamp. Layering creëert een meer aangename en functionele werkomgeving.

Het gebruik van verschillende lichtbronnen in layering is ook handig als je wilt dat bepaalde delen van de kamer donkerder of lichter zijn dan andere delen. Je kunt bijvoorbeeld een donkerdere hoek creëren door gebruik te maken van sfeerverlichting of accentverlichting. Dit is perfect als je wilt dat er minder fel licht is op bepaalde plekken in de kamer, zoals bij het raam of bij de computerschermen.

Zorg voor diffuus licht

Wanneer je kiest voor diffuus licht in plaats van direct licht, zorg je ervoor dat het licht gelijkmatiger over de ruimte wordt verdeeld. Dit soort licht is fijner voor de ogen en zorgt ervoor dat je minder snel hoofdpijn of vermoeidheid ervaart. Bovendien zorgt diffuus licht ervoor dat schaduwen minder snel ontstaan, wat ook prettig is voor het oog. Een manier om diffuus licht te creëren is door gebruik te maken van lampjes met diffusors of door reflectoren te gebruiken in combinatie met de lampjes.

Gebruik energiezuinige led-lampen

Ook raden we altijd aan om energiezuinige led-lampen te gebruiken in plaats van traditionele gloeilampen of halogeen spots. Led-lampen verbruiken veel minder stroom dan andere soorten lampen en gaan dus ook veel langer mee. Bovendien geven ze een helderdere en frissere lichtkleur dan gloeilampen of halogeen spots, waardoor ze perfect zijn voor het kantoor.

Maak je kantoorruimte comfortabel

Naast verlichting zijn er meerdere factoren waaraan je kunt denken om je kantoor een prettige ruimte te maken om in te werken. Denk bijvoorbeeld aan comfortabele bureaustoelen met meubelwielen of stoelpoot doppen. Of leuke planten, decoraties en genoeg ruimte om te werken.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp​verlichting Online Lamp​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken