Filteren

Kabels

Er kunnen allerlei situaties zijn waarin u op zoek gaat naar een lampen kabel. Dit kan zijn omdat de huidige kabel stuk is, niet lang genoeg is of gewoon weg niet voldoet. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u de kabel helemaal niet gebruikt voor een lamp, maar er een andere toepassing mee nastreeft. Bij het kiezen kunt u een aantal factoren in het oog houden.

Kabels resultaten

Kabel kleuren

Lampen kabels worden uitgevoerd in tal van kleuren, afhankelijk van uw interieur, lamp en toepassing kunt u zelf bepalen welke kleur u uit kiest. Zo kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mooie witte kabel voor moderne interieurs of zakelijke toepassing. Echter kan een gekleurde kabel goed van pas komen als u gemakkelijk kabels wilt herkennen in een volle kabelgoot.

Materialen

Lampenkabels kunnen van allerlei materialen gemaakt zijn, zo zijn er kabels die gemaakt zijn van plastic, rubber, maar eventueel ook van nylon of andere materialen. Het kiezen voor een materiaal is over het algemeen een design overweging. De uitstraling van het materiaal zal hoofdzakelijk bepalen voor welk materiaal u kiest

Schakelaar

Een kabel kan allerlei soorten schakelaars bevatten, zo kan er een dimmer tussen zitten, een simpele aan uit schakelaar et cetera. Bedenk voordat u een kabel besteld even goed of u een knop in uw kabel wilt hebben.

Kabeldikte en kabelvorm

Niet iedere kabel is even dik. De dikte van de kabel is met name belangrijk, wanneer de kabel tussen een grote hoeveelheid andere kabels gelegd zal gaan worden of als er veel vermogen gevraagd wordt. Is dit niet het geval dan is het niet erg om een dunnere kabel te gebruiken. Daarnaast zijn er ook verschillende kabelvormen, zoals rond en plat.

Aanwezigheid stekker

Tot slot is het goed om te bekijken of de lampenkabel een stekker bevat. Er zijn verschillende stekkers, zo zijn er rechte stekkers, haakse stekkers en stekker met aarding. Realiseer u voordat u een aankoop doet, goed wat voor stekker u precies wilt hebben.