Filteren

Voedingen

Led verlichting is de huidige standaard in verlichting, het is vele malen zuiniger in energieverbruik dan traditionele gloeilampen. Daarbij is de levensduur van deze led verlichting een stuk langer, waardoor u veel langer plezier heeft van deze verlichting. Echter vereisen veel ledlampen een 12 volt aansluiting, in plaats van de traditionele 230 volt aansluitingen van bijvoorbeeld halogeen verlichting. Om de elektriciteit om te zetten van 230 volt om te zetten naar een 12 volt aansluiting, heeft u een led transformator nodig.

Voedingen resultaten

Op dit moment hebben wij geen producten in deze categorie

Voeding voor ledlicht - led transformator

Ledlicht wordt in de meeste gevallen dus gevoed door een transformator of trafo. Echter zit er natuurlijk verschil in transformatoren. Wanneer er gekozen zou worden voor een verkeerde transformator kan het gebeuren dat de verlichting niet werkt of stuk springt. Het is daarom erg belangrijk dat er gekozen voor een goede transformator

De goede ledtransformator kiezen

Om ervoor te zorgen dat u de juiste ledtransformator kiest, moet u met een aantal factoren rekening houden. Hieronder gaan we de belangrijkste zaken bespreken, zodat u precies weet wat voor transformator u zoekt. Als dit eenmaal helder is, kunt u de vergelijker gebruiken om de beste deal te vinden.

minimaal vermogen

Bij het kiezen van de transformator dient goed op het minimum vermogen gelet te worden, wanneer een transformator te weinig aangesloten lampen heeft, en daardoor onder het minimum vermogen blijft, kunnen lampen kapot springen, brommen, knipperen of gewoonweg niet aan gaan. Een belangrijke factor dus.

Dimbaar

Niet alle transformators zijn geschikt om te dimmen. Als u een dimmer schakelt op een transformator die hier niet voor geschikt is bestaat er een grote kans dat lampen gaan knipperen, zoemen of zelfs kapot springen! Als u kiest voor een dimbare transformator, realiseert u zich dan dat u vrijwel altijd te maken hebt met een minimaal vermogen, meer informatie daarover vind u hierboven. Als een transformator niet dimbaar is, dan lijkt dat in eerst instantie een nadeel. Maar niets is minder waar. Een niet dimbare transformator heeft vaak een minimaal vermogen van 0,1 watt, daardoor kunt u probleemloos kleine partijen verlichting aansluiten zonder te vrezen voor schade.

IP waarde

Een ander belangrijk kenmerk is de IP waarde van de transformator. Deze waarde geeft aan in hoeverre de transformator waterdicht is. Bent u van plan om uw trafo te monteren in vochtige of natte omgevingen, zoals in de badkamer of buiten, dan is deze waarde erg belangrijk.

Omvang

Transfo's zijn er in verschillende maten,zo zijn er lange platte, kleine dikke en talloze andere vormen. De omvang van een trafo is erg belangrijk bij de montage. Vaak dient deze weggewerkt te worden achter een plafondplaat of afwerking. Let dus goed op de maat van de trafo voor u een bestelling plaatst.