Filteren

Sensoren

Een bewegingsmelder voor verlichting is erg handig voor bijvoorbeeld in de tuin, de garage of aan de voorkant van uw huis. Zo komt u nooit in het donker thuis, hoeft u niet meer in het donker te zoeken naar het knopje van de lamp en zo kunt u rustig uw fiets wegzetten en zonder te struikelen veilig het huis binnen lopen. De lamp gaat na enige tijd vanzelf uit waardoor het licht nooit meer onnodig hoeft te branden, de bewegingsmelder is dan ook erg energiebesparend en zorgt ervoor dat u geen hoge energierekeningen heeft. Verder brengt de bewegingssensor ook veiligheid met zich mee. De bewegingssensor kan namelijk ongewenst bezoek afschrikken, wat inbraak kan voorkomen.

Sensoren resultaten

Op dit moment hebben wij geen producten in deze categorie

Soorten bewegingssensoren

Binnen de categorie bewegingssensoren zijn een aantal soorten te herkennen. U kunt namelijk kiezen voor bewegingsmelders voor binnen en buiten, van verschillende materialen en kleuren en u kunt bij sommige melders zelf de tijd en sterkte van de verlichting bepalen. Verder zijn de bewegingssensoren te verkrijgen voor inbouw of opbouw. Inbouw houdt in dat de sensor in de wand zit, zo raakt de melder niet snel beschadigd en gaat dus langer mee. Bij opbouw kunt u gemakkelijker een plek kiezen voor uw melder.

Omgevingslicht bewegingssensor

Een standaard bewegingsmelder schakelt in wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Verder kunnen sommige bewegingsmelders ook ingesteld worden op omgevingslicht. Dit houdt in dat de bewegingssensor ziet of er voldoende of onvoldoende licht is in de ruimte, hij zal dan ook alleen inschakelen als er weinig licht is en er bewogen wordt. U zult er rekening mee moeten houden dat niet iedere bewegingssensor hierop ingesteld kan worden. In iedere sensor zal dit anders uitpakken. Hier kunt u dan ook op letten bij de aankoop.

Uitzonderingen

Een bewegingsmelder koopt u los van een lamp, maar niet op iedere lamp kan een bewegingsmelder aangesloten worden. Denk aan gasontladingslampen of TL verlichting, hiervoor zijn andere opties mogelijk.